Meşhur kaya tuzundan yaptı, marka oldu! Tansiyon hastaları korkmadan yiyebiliyor: Talep üzerine talep yağdı

Meşhur kaya tuzundan yaptı, marka oldu! Tansiyon hastaları korkmadan yiyebiliyor: Talep üzerine talep yağdı

Kimse kaya tuzundan yapıldığına inanamayacak. Kadın girişimci tamamen el yapımı olarak ürettiği ürünleri ile adeta yepyeni bir markaya imza attı. Tansiyon hastaları korkarak ağzına atıyor gelen taleplerin ardı arkası kesilmiyor. Çankırı'nın meşhur kaya tuzu öyle bir lezzete dönüşüyor ki kimsenin aklına dahi gelmiyor.

Çankırı'da çikolata işletmecisi olarak hizmet veren Eda Kıyısin, Belçika çikolatasını Çankırı'nın meşhur lezzeti kaya tuzu ile birleştirdi. Farklı bir lezzet deneyimlemek için kolları sıvayan Kıyısin, tuz ile şeker oranını ayarladıktan sonra ortaya muhteşem bir çikolata çıkardı. Çankırı'nın meşhur Kaya tuzundan yapılan çikolataları vatandaşa tattırarak fikir alan Kıyısin, Aldığı olumlu dönüşler sonrasında seri üretime geçmeye karar verdi. Çankırı'nın meşhur Kaya tuzuna ön plana çıkaran ve Çankırı'da bir ilki gerçekleştiren kadın girişimci tansiyon hastalarının bile rahatlıkla tüketebileceği çikolataları ortaya çıkardı.

KAYA TUZUNUN EN TATLI HALİ

Deneyimlediklerim ürün ile birlikte çok güzel bir lezzet ortaya çıkardığını söyleyen Eda Kıyısin, Çankırı'da el yapımı gerçek Belçika çikolatası üretimi yaptığını vurguladı. Çikolatayı kendi ürettikleri için daha farklı yapabileceklerini söyleyen Kıyısin, “Çankırı’nın meşhur kaya tuzunu çikolatamızda kullanıp kullanamayacağımıza baktık. Tuz oranlarını ayarlayıp denediğimizde çok güzel bir lezzet ortaya çıktı. Biz de tuzlu çikolatayı üretime geçirip tüketiciye sunmaya karar verdik." dedi.

Kaya tuzundan çikolata yaptı - Gaziantep Haber | Telgraf Gazetesi

Kıyısin, "İlk yaptığımızda önce kendimiz denedik, tadını beğendikten sonra gelen müşterilerimize sunduk. Vatandaşlar tarafından olumlu dönüşler aldık, tadını beğendiler. Hem tatlının hem tuzlunun bir arada olduğu çikolatanın tadını beğendiler. Kaya tuzu sağlık açısından faydalı olduğu için tansiyon hastaları içinde ciddi bir problem oluşturmayacaktır. Kaya tuzumuzu da ön plana çıkartarak Çankırı’da bir ilki yaptık” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN