Meclis'te kan aktı: AK Partili vekiller Ahmet Şık'ı yumrukladı

TBMM, muhalefetin çağrısıyla Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararını görüşmek için olağanüstü toplandı. Toplantıda, TİP'li Ahmet Şık'ın AK Partili milletvekillerine yönelik sözleri sonrası, AK Partili Alpay Özalan, Şık'a yumruk attı. Aynı zamanda DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit başından yara alırken, CHP'li Okan Konuralp'in de kaşı yarıldı.

Gezi tutuklusu Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay için Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'Vekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde' kararı sonrası, muhalefetin çağrısıyla TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Ancak CHP'li Gülizar Biçer Karaca yerine AK Partili Bozdağ’ın oturumu yönetmesi krize yol açtı. Vekiller Atalay'ın vekilliğinin düşürüldüğü oturumu da Bozdağ'ın yönettiğini hatırlatıp değişiklik istedi. Talep üzerine usul tartışması başladı. TİP'li Ahmet Şık'ın sert konuşmasıyla ortam gerilince oturuma ara verildi. Ara sonrası Şık yine kürsüye çıktı. 'Sizde hiç utanma yok' dedi. Bu sırada AK Partili Alpay Özalan, Şık'a arkadan yaklaşıp yumruk attı. İktidar partisinden başka vekiller de saldırıyı sürdürdü.

Sokak kavgasını aratmayan görüntülerin oluştuğu Meclis'te DEM Partili Gülistan Koçyiğit başından yaralandı, CHP'li Okan Konuralp'in de kaşı açıldı. Kürsünün etrafında yerlerdeki kan lekeleri ise görevliler tarafından temizlendi.

AHMET ŞIK'TAN SERT ELEŞTİRİLER: SİZDE HİÇ UTANMA YOK

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kürsüye çıkarak sert eleştirilerde bulundu. Şık, "Sizde hiç utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" diyerek AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Şık'ın sözleri üzerine AK Parti sıralarından yoğun tepkiler yükseldi ve vekiller arasında sözlü tartışma başladı.

İLK ARA VERİLDİ

Bu durum üzerine Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara vermek zorunda kaldı.

Aranın ardından tekrar kürsüye çıkan Ahmet Şık, konuşmasına daha da sert bir dille devam etti. Şık, "Anayasasızlığın hüküm sürdüğü, kanunsuzluğun teamül haline geldiği bu ülkede size mevzuat anlatacak değilim. Din şarlatanlığınıza, göstermelik milliyetçiliğinize kanan, hırsızlığınızı, hukuksuzluğunuzu görmezden gelenleri makbul vatandaş olarak gören sizlerden en çok duyduğumuz söz vatan haini, bölücü, hain, FETÖ'cü, terörist. Sizden olmayan herkese terörist dediğiniz için Can Atalay'a da terörist demeniz hiç şaşırtıcı değil. Ama herkes bilsin ki, bu ülkenin en büyük terör örgütü, hanedanlık ile devlete çöken işte bu sıralarda oturanlardır" dedi.

YUMRUKLU KAVGA: AHMET ŞIK YARALANDI

Şık’ın bu sözleri üzerine AK Parti milletvekilleri kürsüye yürüyerek tekrar tepki gösterdi. Bekir Bozdağ, oturuma ikinci kez ara verdi ancak bu esnada tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Kavganın başlangıcında AK Parti Milletvekili Alpay Özalan'ın, Ahmet Şık'a yumruk attığı görüldü. Bu olayın ardından tansiyon arttı ve vekiller arasında büyük bir arbede yaşandı.

whatsapp-image-2024-08-16-at-15-49-44-1.jpeg

whatsapp-image-2024-08-16-at-15-50-07-1.jpeg

DEM PARTİLİ GÜLİSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT BAŞINDA YARALANDI

Aynı zamanda DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit başından yara alırken, CHP'li Okan Konuralp'in de kaşı yarıldı

whatsapp-image-2024-08-16-at-15-50-22.jpeg

whatsapp-image-2024-08-16-at-15-50-36.jpeg

MECLİS'TE TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kavganın ardından kürsü etrafındaki yerler kan içinde kaldı ve görevliler hemen müdahale ederek temizleme çalışmalarına başladı.

DEM PARTİ'DEN USUL TARTIŞMASI TALEBİ

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, oturumda sözü alarak, AK Parti'nin tutumu ve Bekir Bozdağ'ın oturumda yer almasını eleştirdi. Koçyiğit, Bekir Bozdağ'a hitaben, "Siz daha önce bu divandaydınız ve Sayın Şerafettin Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülme kararını da siz okudunuz. Bugün, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararın yok hükmünde olduğunu belirttiği bir karar var. Tekrar bu divanda oturmanızı usule aykırı buluyoruz ve usul tartışması açmak istiyoruz" dedi. Koçyiğit'in bu talebi, Genel Kurul'da tartışmalara neden oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN