Meclis oturumu Ahmet Şık'a saldırı sonrası yeniden başladı: İki milletvekiline kınama cezası verildi

Meclis oturumu Ahmet Şık'a saldırı sonrası yeniden başladı: İki milletvekiline kınama cezası verildi

Meclis'te, TİP Milletvekili Can Atalay'ın durumuyla ilgili gündemle toplandı. TİP'li Ahmet Şık'ın konuşmasında Meclis'te tansiyon yükseldi; birleşime 6 kez ara verildi. Öte yandan AK Partli Alpay Özalan, kürsüye gelerek konuşma yapan Ahmet Şık'ı arkadan yumrukladı. Yaşanan yumruklu saldırıda DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in kaşı açıldı. CHP'li Okan Konuralp de yaralandı. Yaşanan olayla ilgili Meclis Başkanı Kurtulmuş, Şık ve Alpay'a kınama cezası verildiğini açıkladı.

TBMM'de olağanüstü yapılan Can Atalay konulu toplantıda yaşanan tekmeli yumruklu saldırı nedeniyle oturuma ara verilmişti. 6 kez verilen aranın ardından tekrar başlayan Genel Kurul'da Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yapılan oylama ile AK Partili Alpay Özalan ve Türkiye İşçi Partisi (TİP)'li Ahmet Şık'a kınama cezası verildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Emek Partisi, 9 Ağustos'ta Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay ile ilgili verdiği kararı gerekçe göstererek TBMM'nin olağanüstü toplanmasını talep etti.

AHMET ŞIK, AK PARTİ'Lİ VEKİLLERİN SALDIRISINA UĞRADI

TBMM Genel Kurulu'nda TİP'li Ahmet Şık, kürsüde konuşurken AK Partili vekillerin saldırısına uğradı.

Ahmet Şık, kürsüdeki konuşması yaparken AK Partili Alpay Özalan ve ardından diğer AK Parti milletvekillerinin saldırısına maruz kaldı.

Bu müdahale, AK Parti'li diğer vekillerin de olaya dahil olmasıyla daha da büyüdü. Yaşanan yumruklu saldırıda DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in kaşı açılırken, CHP'li Okan Konuralp de kafasından yaralandı. Yaşanan gerginlik sonrası Meclis oturumuna ara verildi.

YENİDEN TOPLANDI: ŞIK VE ÖZALAN'A KINAMA

Genel Kurul yumruklu kavganın ardından yeniden toplandı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, yumruklu saldırıyı gerçekleştiren AK Partili Alpay Özalan ve TİP'li Ahmet Şık'a kınama cezası verildiğini açıkladı.

Görüşmeler sırasındaki kavga nedeniyle Ahmet Şık ve Alpay Özalan ile ilgili grup başkanvekillerinin uzlaşısıyla ortak karar alındığını dile getiren Kurtulmuş, Şık'ın bugün birleşimdeki sözlerinin içtüzüğün 160'ncı maddesinin birinci fıkrasının 3 ve 5 numaralı bendi kapsamında olduğunu ve kınama cezası gerektirdiğini kaydetti.

Kurtulmuş, Özalan ve Şık'a kınama cezası verilmesini teklif ederek oylamaya sundu. Oylama sonucunda Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verilmesi kabul edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN