Marmara Bölgesi, yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesi beklenirken, zirai don riski nedeniyle tarım yapılan bölgelerde tedbirli olunması istendi.
Meteoroloji yetkilileri, Marmara Bölgesi’nin soğuk ve yağışlı bir hava sisteminin etkisi altına gireceğini belirterek, özellikle tarım faaliyetlerinin sürdüğü alanlarda zirai don riskine dikkat çekti.
İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin değerlendirmelerine göre, yarından itibaren Trakya’dan başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgası tüm bölgeyi etkisi altına alacak.
SICAKLIKLAR 10 DERECE DÜŞECEK
Halihazırda mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarın Trakya'da başlayarak hızla düşeceği, bölge genelinde ise normallerin 8 ila 10 derece altına inmesinin beklendiği açıklandı. Soğuk havanın hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.
Açıklamada, özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülebileceği belirtildi. Geceleri ani sıcaklık düşüşlerine bağlı olarak, özellikle bölgenin güneydoğusunda zirai don tehlikesinin bulunduğu vurgulandı.
Meteoroloji, çiftçileri ve ilgili kurumları buzlanma, kar yağışı ve don olaylarına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanacak uyarıların yakından takip edilmesi gerektiği bildirildi.
Yapılan tahminlere göre 7-13 Nisan tarihleri arasında sıcaklıklar İstanbul’da 2, Edirne’de -2, Kırklareli’nde -4, Tekirdağ’da 1, Kocaeli’de 4, Sakarya’da 3 ve Yalova’da 5 dereceye kadar düşecek.