Mardin'de 5 ilçede başlayan yangınlar hızla yayılıyor: Yerleşim yerlerine doğru ilerliyor

Mardin'de 5 ilçede başlayan yangınlar hızla yayılıyor: Yerleşim yerlerine doğru ilerliyor

Mardin'in Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Midyat ilçelerinde başlayan yangınlara ekiplerin müdahalesi sürerken, yangınlardan bazılarının yerleşim yerlerine yaklaşmış olduğu belirtildi.

Mardin'in Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Midyat ilçelerinde başlayan yangınlara ekiplerin müdahaleleri devam ediyor. Yangınların bazı yerleşim yerlerine yaklaştığı bildirildi.

Sabah saatlerinde Artuklu ilçesinin kırsal Zınnar Mahallesi’nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi ve yangını yerleşim yerine sıçramadan söndürmek için çalışmalar sürüyor.

Derik ilçesinde, TOKİ konutları ile Ballı, Koçyiğit, Dumanlı, Kayacık ve Kuşçu mahallelerinde de anız yangınları başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlara itfaiye ekiplerinin yanı sıra TOMA’lar da müdahale ediyor. Ballı Mahallesi’nde bir ahır yandı. Mardin ve Mazıdağı’ndan destek ekipler sevk edildi.

Midyat ilçesinin kırsal Budaklı Mahallesi’nde de yangın çıktı. Buradaki yangına itfaiye, jandarma ve köylüler birlikte müdahale ediyor.

Kızıltepe’de Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı yakınlarında yangın çıktı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi ve söndürme çalışmaları bazı noktalarda sürüyor.

Nusaybin ilçesinde Sınırtepe Mahallesi’nde çıkan anız yangını kontrol altına alındı. Yandere, Çalı ve Eski Hisar mahalleleri arasındaki örtü yangınına ise itfaiye ve TOMA’lar müdahale ediyor.

Diyarbakır ve Mardin arasında 15 bin dönüm arazide çıkan ve üç gün boyunca süren yangında 15 kişi ile onlarca hayvan hayatını kaybetmiş, 78 kişi yangından etkilenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN