Manisalılar üretiyor, Filipinler, Hollanda, Letonya, Litvanya'ya gidiyor! Bu sene yüksek fiyatlara satılacak

Manisalılar üretiyor, Filipinler, Hollanda, Letonya, Litvanya'ya gidiyor! Bu sene yüksek fiyatlara satılacak

Manisalı üreticiler üretimini yapıyor; Filipinler, Hollanda, Letonya, Litvanya'ya kadar gidiyor! Bu sene ürünleri satışı yüksek fiyatla gerçekleşecek...

Manisa'da geniş bir alanda üretilen domatesler için Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni bir kararla ihracat iadesi desteği sağlanacak. Bu karar sayesinde, ihracatçılar ürünlerini yurtdışı pazarlara daha rahat ulaştırabilecek, salçalık domates üreticileri ise ürünlerini daha yüksek fiyatlarla satma fırsatı bulacak.

2023 verilerine göre Manisa’da, 104 bin 410 dekarlık bir alanda salçalık domates yetiştiriliyor. Bu alanın 26 bin dekarlık kısmı kurutmalık domates üretimine ayrılmış durumda. Özellikle ihracat odaklı üretim, Manisa'da önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Filipinler, Hollanda, Letonya, Litvanya, Tayland ve Yunanistan gibi birçok ülkeye yapılan kurutmalık domates ihracatı, Manisa'nın tarım sektöründe büyük bir öneme sahip.

ÜRETİCİYE İHRACAT İADESİ YARDIMI

Manisalı domates üreticilerini sevindirecek gelişme

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bu kararla, üreticiler ve ihracatçılar için olumlu gelişmeler yaşandı. 15 Ağustos 2024 - 31 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek domates mamulleri ihracatında, kurutulmuş domatesler için ton başına 10 bin TL, konserve domatesler için 7 bin 500 TL, domates salçası için 5 bin TL ve domates ketçabı için 4 bin 500 TL ihracat iadesi yardımı sağlanacak. Ayrıca, bu desteğin tam olarak alınabilmesi için, ihraç edilecek domateslerin tedarik fiyatının 2,40 TL ve üzerinde olması gerektiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN