Kuyumcuya giden eli boş dönüyor! Artık satılmayacak

Kuyumcuya giden eli boş dönüyor! Artık satılmayacak

Kuyumcular, artan dolandırıcılık vakaları nedeniyle bazı altın türlerinin satışını durdurma kararı aldı. Kuyumcuya giden eli boş dönüyor

Altın fiyatlarının son zamanlarda rekor kırmış olması, yatırımcıları bu değerli metale yönlendirirken, bu durum aynı zamanda kuyumcularda dolandırıcılık olaylarının artmasına neden oldu. Bu sorunu çözmek amacıyla, Türkiye genelindeki kuyumcular, kesme altınların satın alınmasını ve satışını durduracaklarını açıkladı.

KUYUMCU DÜKKANLARINDA YOĞUNLUK

Altın, geçen yıl Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte yüzde 78’lik bir artış göstererek yatırımcılar için önemli bir kazanç kaynağı oldu. 2024 yılı itibariyle, gram altın fiyatları serbest piyasada 2500 lirayı aşarken, altının daha da yükseleceği beklentisi kuyumcu dükkanlarında yoğunluğa yol açıyor.

img-5230.webp

HEM TALEP HEM DOLANDIRICILIK ARTTI

Merkez Bankası’nın faiz artırım kararları ve sıkı para politikasına rağmen, enflasyonist baskıların süreceği beklentisi yatırımcıları altına yönlendiriyor. Bu artan talep, dolandırıcılık vakalarını da beraberinde getiriyor.

KUYUMCULARDAN YENİ KARAR

Kuyumcuların aldığı bu yeni karar, özellikle kesme altınlar üzerinde yoğunlaşıyor. Kesme altınların üzerinde barkot veya seri numarası olmaması, dolandırıcıların sahte ürünleri piyasaya sürmesine olanak tanıyor. Bu durum, yatırımcıların mağduriyetine sebep oluyor.

Buna karşılık, paketli altınların üzerinde seri numarası ve üretici firma bilgileri gibi özellikler bulunuyor, bu da sahtecilik ihtimalini azaltıyor. Kuyumcular, yatırımcıları kesme altın alım-satımından kaçınmaları konusunda uyarıyor ve daha güvenli olan paketli altınları tercih etmelerini öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN