Kuyumcularda en çok satan o altın çeşidi yasaklanacak iddiası! Düğünlere darbe vuracak karar

Kuyumcularda en çok satan o altın çeşidi yasaklanacak iddiası! Düğünlere darbe vuracak karar

Geçen yıl uygulanmaya konulan altın alımına yönelik kota sınırlaması ve sarrafiye altın üretimindeki kısıtlamaların ardından kuyumcularda en çok satılan bir altın çeşidinin satılmasının durdurulacağı ileri sürüldü. İşte detaylar...

2023 Haziran ayında göreve başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele kapsamında ekonomi modelinde değişikliğe giderken, Türk lirasını desteklemesi amacıyla şirketlerin altın ithalatına vergi kısıtlaması getirmişti.

Değer yandan Bakan Şimşek, küçük yatırımcının TL yerine altına yönelmesini baskılamak amacıyla en çok tercih edilen çeyrek altın ve yarım altının basılmasını kısıtlamıştı. Kuyumcular çok satılan altın türlerinin aniden kısıtlanması ve işçilik ücretlerinin fırlaması nedeniyle zor duruma düşerek kısıtlamalara tepki göstermişti.

"KAYNAKLARI ÜLKENİN MENFAATİNE KULLANMALIYIZ"

Yenicag'da yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, altın konusundaki kendisine ve ekonomi ekibine yönelik gösterilen tepkiye şöyle yanıt vermişti:

"Altına yönelik biz bir kota uygulamasına gittik. Tabii ki çıkar çevreleri bundan memnun değil. Valla kimse kusura bakmasın, bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, sonra bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi memleketin yararına?

Vatandaşlarımızın tercihine saygılıyım. Bu noktada hiçbir tereddüt yok ancak biz burada kaynaklarımızı ülkemizin menfaatine ve yatırıma, üretime, dolayısıyla istihdama ve ağırlıklı olarak ihracata dönüştüreceğiz."

"22 AYAR GRAM ALTINLARA YASAK GELİYOR"

Altında beklenen rekor nedeni ile vatandaşlar hızla altın alımına yönelirken yakın zamanda yeni bir yasağın daha hayata geçirileceği iddia edildi.

Finans piyasaları uzman İslam Memiş, eylül ayıyla birlikte altın fiyatlarında rekor yükselişler beklendiğini belirterek, yükseliş öncesinde vatandaşların altın alımını kısıtlamak için bazı yasaklamaların geleceğini açıkladı.

İslam Memiş, sektör içerisinde 22 ayar 1 gramlık altınların üretiminin durdurulacağının konuşulduğunu söyleyerek, atılması muhtemel olan bu adımın kuyumculuk sektörüne büyük zarar vereceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN