Kütahyalı kadınlar bir araya geldi ekim başladı! Onlar yetiştiriyor onlar kazanıyor: Hem ev hem bölge ekonomisi canlanıyor

Kütahyalı kadınlar bir araya geldi ekim başladı! Onlar yetiştiriyor onlar kazanıyor: Hem ev hem bölge ekonomisi canlanıyor

Kütahyalı kadınlar bir araya geldi ekim başladı. Domaniç’e bağlı Çamlıca Köyü’nde kadınların girişimiyle kurulan Domaniç Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifi tarafından yapılan üretim, hem ev ekonomisini hem de bölge ekonomisini canlandırıyor…

Kütahya Domaniç’e bağlı Çamlıca Köyü’nde bir araya gelen kadınlar kurdukları Domaniç Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifi’nde lavanta üretimi yapıyor. Sıcak yaz günlerinde tarlalardaki lavantayı işleyen kadınlar ev ekonomisine olduğu kadar köy ekonomisine de katkıda bulunuyor.

YAKLAŞIK 3 BİN FİDE DİKTİLER

Lavantalardan sağladıkları gelirle ailelerine ve köylerine katkıda bulunduklarını ve bu yüzden el birliği ile çalıştıklarını söyleyen Domaniç Üretim ve İşletme Kadın Kooperatifi Başkanı Nazife Uslu, 18 üye ile yaklaşık 3 bin fide diktiklerini söyleyerek, “Domaniç’teki ilk kadın kooperatifiyiz. Tavşanlı’da kooperatif olmadığı için Kütahya’daki müdürlerimiz ve valimiz bize destek veriyorlar. ‘Büyük başarılar elde ediyorsunuz, sonuna kadar destekliyoruz,’ dediler ve desteklerini bizden esirgemediler. Destek veren kurumlara ayrıca teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

kutahyada-lavanta-eken-kadinlar-1.jpg

Kooperatif Başkan yardımcısı Sebile Gürcan da “Birlik ve beraberliğin, kadının gücünü göstermek için bu kooperatifi kurduk. Lavanta kazmaya başladık, ailelerimize de ekonomik anlamda katkı sağlıyoruz. Birlikte çalışmak bize moral veriyor.” dedi.

“TELEVİZYON BAŞINDA VAKİT GEÇİRMEK YERİNE TARLALARIMIZDA ÇALIŞIYORUZ”

Kooperatif üyelerinden Hayriye Okumuş ise 33 derecelik sıcakta lavanta çapaladıklarını ancak bundan mutlu olduklarını belirterek, “Evde oturmak yerine burada çalışmayı tercih ediyoruz. Televizyon başında vakit geçirmektense tarlalarımızda çalışıyoruz. Her gün arkadaşlarla çalışmak çok güzel, kazancımızı artırıyoruz ve inşallah daha da kazanacağız. Çeşitli ürünler yetiştiriyoruz, aşağıda bir tarlamız daha var, orayı da çapaladık.” şeklinde konuştu.

kutahyada-lavanta-eken-kadinlar-2.jpg

Bir diğer kooperatif üyesi Fatma Doğan da 4 dönümlük lavanta ekili alanı çapaladıklarını aktararak, “İnşallah yarın çiçeklerini kesip demetler halinde satışa sunacağız. Bu lavantadan sabun, parfüm, deterjan ve kolonya gibi ürünler de üretmek nasip olur. 18 kadın baş başa verip bu işi daha da ilerletmeye çalışıyoruz.” dedi.

Kooperatif üyesi kadınların amacı çalışmalarını daha da genişletmek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN