Kızıl Ordu Korosu konserine İYİ Partili Kavuncu'dan tepki

Kızıl Ordu Korosu konserine İYİ Partili Kavuncu'dan tepki

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Kızıl Ordu Korosu'nun 18 Mayıs Kırım, 21 Mayıs Çerkes sürgünlerinin yıldönümünde Bursa ve Antalya'da konser vermesine tepkiler büyüyor. KARAR'ın manşete taşıdığı haberi sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Partili Buğra Kavuncu, "Kızıl Ordu'nun Türk Dünyası'nda açtığı yaralar, bilinçli her insanın asla unutmaması gereken dönüm noktalarıyken, bu tarihlerin özellikle seçilip seçilmediği de aydınlatılmalı." dedi.

Kızıl Ordu Korosu'nun Kırım ve Çerkeslerin matem günlerinde Türkiye'de gerçekleştireceği konserlere tepkiler büyümeye devam ediyor.

KARAR'ın, "Kim izin verdi, kim durduracak?" manşetiyle gündeme taşıdığı konserlerin 18 Mayıs Kırım ve 21 Mayıs Çerkes sürgünlerinin yıldönümüne denk getirilmesi tepki çekiyor.

'YETKİLİLERİ BU YANLIŞI DÜZELTMEYE DAVET EDİYORUM'

KARAR'ın manşete taşıdığı haberi sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, bu tarihlerin özellikle seçilip seçilmediği de aydınlatılmasını istedi ve "Bütün yetkilileri bu yanlışı düzeltmeye, kamuoyunu da daha güçlü ve yüksek sesle tepki göstermeye davet ediyorum." dedi.

Kavuncu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Kırım Tatar ve Çerkes soykırımının gerçekleştiği tarihlerin yıl dönümünde, Kızıl Ordu Korosu Türkiye'de konser verecek.

SSCB'nin işlediği bütün insanlık suçlarını örtmeye çalışıp, Rusya'nın yumuşak gücü olarak faaliyet yürüten Kızıl Ordu Korosu'nun, böyle bir tarihte konser verecek olması duyarlı her vicdanı yaralıyor.

Kızıl Ordu'nun Türk Dünyası'nda açtığı yaralar, bilinçli her insanın asla unutmaması gereken dönüm noktalarıyken, bu tarihlerin özellikle seçilip seçilmediği de aydınlatılmalı.

Bütün yetkilileri bu yanlışı düzeltmeye, kamuoyunu da daha güçlü ve yüksek sesle tepki göstermeye davet ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN