Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü: 50 gemi ile geçit töreni düzenlendi

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü: 50 gemi ile geçit töreni düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü kutlamaları kapsamında TGG Anadolu’nun rehberliğinde 50 gemiyle resmi geçit töreni düzenlendi. İki Akıncı İHA ve F-16 uçakları gemilere eşlik etti; ayrıca Türk Yıldızları tarafından yapılan gösteri uçuşları izleyicileri büyüledi.

KKTC’de 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor. Milli Savunma Bakanlığı, bu tarihte Kıbrıs Türklerinin özgürlüğünü ve barışını sağlayan harekatın anısına özel bir etkinlik düzenledi. Kutlamalar kapsamında, 50 geminin katılımıyla geçit töreni gerçekleştirildi. Tören, ada genelinde büyük bir katılımla ve coşkuyla karşılandı

Töreni, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, bazı bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda konuk Girne Dome Otel’den izledi.

669bd3f8c54dfeb32bedb207.webp

TGG ANADOLU GEMİSİ REHBERLİĞİNDE 50 GEMİYİ İCRA EDİLDİ

Girne açıklarındaki resmi geçit töreni saat 18.00’da Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığından TGG Anadolu gemisi rehberliğinde 50 gemiyle icra edildi. Gemiler, geçiş sırasında gemi personeli güvertede sıralanarak "çimariva" selamında bulundu. Geçişte, 3 deniz karakol uçağı, 9 helikopter, 2 Akıncı İHA ve 6 F-16 da gemilere eşlik etti.

kibris-50-gemi-gecis-toreni-2258756.jpg

Geçiş esnasında Türk donanmasının amiral gemisi TGG Anadolu tarafından 21 pare top atışı da yapıldı. Ardından Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları Girne semalarında gösteri uçuşu yapıp bayrağın renklerini gökyüzüne taşıdı. Türk Yıldızlarının uçuş gösterisi ve gemilerin geçit törenini ellerinde KKTC ve Türk bayraklarıyla Girne Antik Limanı’nı dolduran çok sayıda vatandaş izledi.

v2yeniproje30-1717080985.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN