Kaya tuzluyla yaptığı çikolata satış rekoru kırmıştı! Talep üzerine kızılcık ekşisiyle yapmaya başladı: Gören kutu kutu alıyor

Kaya tuzluyla yaptığı çikolata satış rekoru kırmıştı! Talep üzerine kızılcık ekşisiyle yapmaya başladı: Gören kutu kutu alıyor

Çankırı’da el yapımı çikolata yapan bir vatandaş farklı tarifleri ile duyanları şaşırttı. Söz konusu çikolatayı tadanlar hayranlıklarını ifade ederken kutu kutu satılmaya başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çankırı’da el yapımı çikolatalarıyla dikkat çeken kadın girişimci Eda Kıyısin, kaya tuzu ile yaptığı çikolatanın büyük beğeni toplamasının ardından bu kez farklı bir lezzet arayışına girdi. Kıyısin, yörede yetişen kızılcıklarla hazırladığı kızılcık ekşili çikolatayı piyasaya sürdü ve bu yeni lezzet büyük ilgi gördü.

yeni-proje-10.jpg

KIZILCIK EKŞİSİYLE ÇİKOLATA ÜRETİMİNE GEÇTİ

Eda Kıyısin, Çankırı’nın meşhur kaya tuzu ile hazırladığı tuzlu çikolatanın ardından, ekşi-tatlı dengesiyle yeni bir tat profili oluşturmak istedi. Yöresel kızılcık meyvelerini kullanarak oluşturduğu kızılcık ekşili çikolata, tatlı ve ekşi arasındaki mükemmel dengeyi yakalıyor.

Bu yenilikçi ürün, bölge halkından ve çikolata tutkunlarından yoğun talep görüyor. Çankırı’nın yerel tatlarıyla çikolata deneyimini zenginleştirmeyi amaçlayan Kıyısin, gelen talepler doğrultusunda farklı lezzetlerle çikolatalar üretmeye devam ediyor.

yeni-proje-11.jpg

EKŞİ İLE TATLI BİR ARADA

Çikolatanın ekşi ile buluşmasının farklı bir tat ortaya çıkardığını belirten Eda Kıyısin, “Çankırı’nın meşhur kaya tuzundan yapmış olduğumuz tuzlu çikolatadan sonra vatandaşlarımız, kızılcık ekşili çikolata içinde talepte bulundular. İçerisindeki şeker ve ekşinin tadını dengeleyecek ayarlamalarda bulunduktan sonra kızılcık ekşili çikolatamızı yaptık. Çikolata sevmeyen, ağız ve diş problemleri yaşayanlar için çikolatanın tatlılığının yanı sıra biraz da kızılcık ekşisiyle ekşi bir tat verdik. Herkesin rahatlıkla tüketebileceği ekşi ve tatlının bir arada olduğu bir tat ortaya çıktı. Kızılcık ekşisinin ekşi tadından dolayı tüketemeyenler çocuklar, çikolata aromasıyla rahatlıkla tüketebilecek ve hem çikolata tadı alacak hem de sağlıklı beslenmiş olacaklar. İçerisine koyduğumuz kızılcık ekşisi ile çikolatanın tercih edilebilir bir formunu ürettim” dedi.

yeni-proje-12.jpg

TADANLAR HAYRAN KALDI

Çikolatayı çok beğendiğini ifade eden Nur Sena Öztürk de, “Daha öncede bu işletmeye çikolata almaya gelmiştim. Bugün tekrar ziyaret ettiğimde kızılcık ekşili çikolatasını tatmak nasip oldu. Gerçekten çok beğendim. Daha öncede tuzlu çikolatasını yemiştik ve onu da çok beğenmiştik. Herkese tavsiye ederim kesinlikle denenmesi gereken bir tat” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN