Karadeniz'de korkutan görüntü! Sahillerden uzak durun: Yağmur sonrası deniz ateş gibi kıpkırmızı oldu

Karadeniz'de korkutan görüntü! Sahillerden uzak durun: Yağmur sonrası deniz ateş gibi kıpkırmızı oldu

Karadeniz'de ortaya çıkan görüntüler korkuttu! Sahillerden mümkün olduğunca uzak durun! Yağmur sonrası deniz ateş gibi kıpkırmızı oldu...

Bartın'ın İnkumu beldesinde yağışlı hava sonrası Karadeniz'in dalgalarıyla kıyıya taşınan çöpler, sahilde görenleri şaşkına çevirdi. Son birkaç gündür devam eden yağışların etkisiyle Bartın Irmağı’nın çamurlu sularının denize karışması, Karadeniz'in rengini kırmızıya çevirdi. Sahile vuran çöplerin arasında, tehlike arz eden tıbbi atıkların bulunması dikkat çekti.

TIBBİ ATIKLAR TEHLİKE YARATIYOR

Yağış ve fırtınanın ardından Karadeniz'den İnkumu sahiline sürüklenen atıklar arasında plastik kaplar, metal atıklar, ağaç parçaları gibi evsel atıkların yanı sıra tıbbi atıkların da yer alması halkı tedirgin etti. Bu çevre kirliliği, denizin maviden kırmızıya dönen renginin yanı sıra ciddi bir sağlık tehdidi oluşturuyor.

BARTIN BELEDİYESİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Sahilde korkutan görüntüler: Karadeniz'in rengi kırmızıya dönüştü - İhlas Haber Ajansı

Oluşan çevre kirliliği karşısında harekete geçen Bartın Belediyesi ekipleri, sahilde temizlik çalışmalarına başladı. Tırmıklarla bir araya getirilen atıklar, iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek bertaraf edilmek üzere çöplüğe taşınıyor.

KARADENİZ'İN FIRTINASI SAKİNLEŞTİ, KIRMIZI MANZARA DEVAM EDİYOR

Bartın'da günlerce etkili olan sağanak yağışların ardından Karadeniz'in öfkeli dalgaları durulsa da, Bartın Irmağı’ndan gelen çamurlu suyun etkisiyle deniz kıyısındaki kırmızı manzara rahatsızlık vermeye devam ediyor. Irmağın denize döküldüğü noktadan başlayarak geniş bir alana yayılan kırmızı su, bölge sakinlerini endişelendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN