İYİ Parti'den TBMM'ye 'Bozkurt' teklifi: Ulusal sembol olarak tanınsın

İYİ Parti'den TBMM'ye 'Bozkurt' teklifi: Ulusal sembol olarak tanınsın

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'in eliyle bozkurt işareti yapması nedeniyle, bozkurt işaretinin 'Türklerin ulusal sembolü' olarak kabul edilmesi için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO) 2024'te son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takımımızda, galibiyetin kahramanı Merih Demiral oldu. Maçta attığı golle takımını galibiyete taşıyan Demiral'ın, gol sonrası yaptığı bozkurt işareti ise büyük yankı uyandırdı. UEFA, Demiral'ın bozkurt işareti yapması nedeniyle disiplin kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle oyuncuya 2 maçlık bir ceza verdi.

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Milli futbolcu Merih Demiral'ın aldığı cezaya dikkat çekerek, bozkurt işaretinin yurt dışında yanlış anlaşılmaların önüne geçmek ve Türk kültürüne ait bir simge olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Partili vekil, bozkurt işaretinin tüm Türk devletlerinde tarih boyunca kullanıldığını vurguladığı gerekçesinde, bu sembolün ulusal bir değer olarak tanımlanmasının önemine işaret etti.

1720241785760-high-res-image-35-1.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN