İYİ Parti’den çarpıcı iddia: İsrail'le ticaret Yunanistan üzerinden devam ediyor

İYİ Parti’den çarpıcı iddia: İsrail'le ticaret Yunanistan üzerinden devam ediyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İsrail ile ticaretin yasaklanmasına rağmen Yunanistan ve Romanya üzerinden sevkiyat yapıldığını iddia etti. Çömez, "Hükümet, İsrail ile olan ticaretin tamamen yasaklandığını açıkladı ancak farklı rotalar üzerinden İsrail’e mal sevkiyatının devam ettiği kuşkusu artık sadece bir şüphe olmaktan çıkıyor” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İsrail ile mal sevkiyatının devam ettiğini belirterek, "Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ve Romanya üzerinden sevkiyat yapılıyor" dedi.

Türkiye, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail ile ticareti bir süre önce kesmiş ve İsrail ile ticaret yasaklanmıştı. Ancak bazı Türk firmalarının Yunanistan ve Romanya üzerinden İsrail’e mal gönderdiği yönünde iddialar mevcut. Ayrıca, Türkiye’nin İsrail ile ticaretinin yasaklanmasının ardından Filistin’e yapılan ticaretin 12 kat birden artması dikkat çekti.

‘ROTA DEĞİŞTİRİYORLAR’

Sözcü'den Emin Özgönül’e konuşan Çömez, “Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ve Romanya üzerinden sevkiyat devam ediyor. Bu konuda bize gelen bilgiler ve ciddi kuşkular var. Hükümet, İsrail ile olan ticaretin tamamen yasaklandığını açıkladı ancak farklı rotalar üzerinden İsrail’e mal sevkiyatının devam ettiği kuşkusu artık sadece bir şüphe olmaktan çıkıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN