İstanbul'u büyük depremden koruyan olay! Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Tekirdağ ve İstanbul'a kalkan oluyor

İstanbul'u büyük depremden koruyan olay! Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Tekirdağ ve İstanbul'a kalkan oluyor

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığı korkunç depremlerle adeta beşik gibi sallanmıştı. 11 ilde büyük hasarlara neden olan Kahramanmaraş depremi binlerce canımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Gözler ise Büyük İstanbul Depremine çevrildi. Vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak?' sorusunu araştırırken Prof. Dr. Osman Bektaş'tan yeni bir açıklama geldi. İstanbul'u büyük depremden koruyan olay! Tekirdağ ve İstanbul'a kalkan oluyor. İşte detaylar haberimizde...

Son dakika deprem haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son olarak Malatya'da meydana gelen 4.4 şiddetindeki deprem yürekleri ağızlara getirirken gözler uzmanların uyarılarına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak? Türkiye'nin hangi illerinde deprem bekleniyor?' sorularını araştırırken deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan yeni bir uyarı geldi. İstanbul'u büyük depremden koruyan olay! Tekirdağ ve İstanbul'a kalkan oluyor. Harita üzerinden tek tek gösterdiler.

İSTANBUL'U BÜYÜK DEPREMDEN KORUYAN OLAY! DEPREM UZMANI HARİTA ÜZERİNDEN AÇIKLADI

Türkiye depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Özellikle aşırı sıcaklar insanları deprem olma olasılığına karşı tedirgin ederken uzmanlardan yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. Son olarak Prof. Dr. Osman Bektaş sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulundu. Harita üzerinde İstanbul depremine dair önemli bilgiler aktaran Bektaş, şu ifadeleri kullandı:

"İSTANBULU BÜYÜK DEPREMDEN Koruyan olay Marmara Faylarının karadaki faylara oranla daha zayıf kenetlenmesi, daha az enerji ve daha küçük deprem üretmesiyle gerçekleşir. Bu nedenle tarihsel İstanbul depremleri 1999 İzmit ve 1912 Mürefte depremlerinden küçüktür (Ambraseys, 2000)."

yeni-proje-2024-08-06t105758-956.jpg

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

17 Ağustos depreminin üzerinden 24 yıl geçti ancak yaşanan acılar yüreklerden silinmedi. Marmara bölgesinin halen 1999 yılındaki depremin yorgunluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Kuzey kolu kırması için gereken 6 milyarlık giga tonluk gücü toplamadan deprem yapamaz" dedi. Ercan, olası yeni bir İstanbul depreminin ise 2045 yılından önce gerçekleşmesinin beklenmediğini belirtti. Buna göre olası yeni bir İstanbul depreminin ise 2045 yılından önce gerçekleşmesi öngörülmektedir.

yeni-proje-2024-08-06t105926-078.jpg

İSTANBUL DEPREMİ OLACAK MI, NE ZAMAN, KAÇ ŞİDDETİNDE OLUR?

Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul'da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor. Aşağı yukarı 30 sene içerisinde depremin beklendiği söyleniyordu, 23 senesi geçtiğine göre büyük ölçüde yakınlaşmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN