İstanbulkart'ta öğrenci indirimine 30 yaş sınırı yargıya taşındı

İstanbulkart'ta öğrenci indirimine 30 yaş sınırı yargıya taşındı

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İBB'nin 30 yaş üstü öğrencilerin “Öğrenci İstanbulkartı” kullanımından yararlanamayacak olmasına yol açan Meclis kararının iptali için dava açtıklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, 30 yaşından gün almış öğrencilerin “Öğrenci İstanbulkartı”ndan yararlanamayacağına ilişkin İBB Meclisi kararının iptali için dava açtıklarını duyurdu. Türkyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bu kararın anayasal eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı ve İBB’nin bu düzenlemesinin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Türkyılmaz, paylaştığı mesajda, “30 yaş üstü öğrencilerin ulaşımda ‘Öğrenci İstanbulkartı’ndan yararlanamayacağına ilişkin İBB uygulamasının iptali için davamız açılmıştır.” ifadelerini kullandı. Dava dilekçesinde, İBB Meclisi’nin aldığı bu kararın, anayasal olarak güvence altına alınmış eşitlik ilkesine aykırı olduğu, öğrenci tanımına yaş kısıtlaması getirilerek toplumsal eşitsizlik yaratıldığına dikkat çekildi.

Başvuru dilekçesinde ayrıca, "Kamunun gelir-gider dengesinin sağlanması adına uzun yıllardır uygulanmakta olan 'Öğrenci İstanbulkartı' kullanıcı kapsamının makul bir gerekçe olmadan daraltılması, yaş kısıtlaması ile öğrencilere farklı muamele yapılmasını meşrulaştırmamaktadır." denildi. Türkyılmaz, uygulamanın iptal edilmesi için vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceğini ve destek arayışını sürdüreceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN