İstanbul'daki orman katliamı Resmi Gazete'de: 222 hektarlık alan beton olacak

İstanbul'daki orman katliamı Resmi Gazete'de: 222 hektarlık alan beton olacak

İstanbul'un akciğerleri adım adım yok edilmeye devam ediyor. KARAR'ın gündeme getirdiği talan haberlerinin ardından dün gece de Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Şile'de toplam 222 bin metrekarelik bir alan daha Kuzey Ormanları sınırları dışına çıkarıldı.

Kuzey Ormanları’nda talan devam ediyor. KARAR'ın gündeme getirdiği Kuzey Ormanları'nın konut alanına dönüştürülmesi ve taş ocaklarıyla tahrip edilmesine dair haberlerin ardından İstanbul’un Şile ilçesinde bulunan iki bölgede de toplam 222 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı.

Kuzey Ormanları’nın 2. Bölge sınırları içindeki Ömerli’de 69, Darlık’ta ise 153 hektarlık alanın orman statüsünden çıkarılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararın gerekçesi ise Ömerli ve Darlık barajı çalışmalarından etkilenen bölge halkının iskan edilmesi olarak açıklandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı kararıyla Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas’ta bulunan yaklaşık 2 bin 854 kilometrekarelik alan, orman sınırları dışına çıkarılmıştı.

KÖYLERİN ETRAFINI TAŞ OCAKLARI SARDI

Beykoz, Sultangazi ve Eyüp ilçelerinde devasa alanlar da orman alanı dışına çıkarılmıştı. Kaçak yapılara resmiyet kazandırıldı, inşaat rantına feda edilen alanların çok daha büyüğü ise madenlere açıldı.

KARAR’a konuşan Kuzey Ormanları Savunması sözcüsü Başar Alipaça, İstanbul’un 150’den fazla köyü olduğunu ve istisnasız tüm mahallelerin çevresinde bir ya da birden fazla taş ocağı bulunduğunu söylemişti. Buradaki ormanların taş ocakları nedeniyle yok olma eşiğine geldiğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN