İstanbul’da zorunlu oldu! Şoförler bunu yapamayacak

İstanbul’da zorunlu oldu! Şoförler bunu yapamayacak

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle yeni bir uygulama başlattı.

Özellikle İstanbul’daki Özel Halk Otobüsü işletmecilerine gönderilen uyarılarda, klimaların açılmaması durumunda otobüslere ceza uygulanacağı ve denetimlerin sıklaştırılacağı vurgulandı.

img-1130.jpeg

ARTIK ZORUNLU

Son dönemde enerji fiyatlarındaki artış, Özel Halk Otobüsleri’nin klimaları yeterince soğuk çalıştırmaktan kaçınmasına neden oldu. Bu durum, birçok yolcunun rahatsız bir seyahat deneyimi yaşamasına yol açarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gelen şikayetler üzerine harekete geçti. İETT, sıcak havalarda otobüs şoförlerinin klima açma zorunluluğu getirdiğini duyurdu.

KLİMALAR KAPALI OLMAYACAK

Bu düzenleme ile birlikte, otobüslerde klimaların kapalı tutulması seçeneği hat sahiplerine sunulmayacak. Uygulamanın etkinliğini sağlamak amacıyla denetimlerin artırılacağı da belirtildi.

İETT yetkilileri, bu yeni uygulamanın hem yolcuların konforunu artıracağını hem de toplu taşıma deneyimini daha keyifli hale getireceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN