İstanbul'da taksi sayısına düzenleme: İmamoğlu’nun teklifi defalarca reddedilmişti

İstanbul'da taksi sayısına düzenleme: İmamoğlu’nun teklifi defalarca reddedilmişti

Bloomberg'e konuşan yetkililer, iktidarın İstanbul’daki kronik taksi sorununu çözmek için adım atmayı planladığını belirtti. Ekrem İmamoğlu, 2019'da başkan olduğundan beri taksi sayısını artırmaya çalışsa da bu girişimler iktidar tarafından defalarca reddedilmişti.

İstanbul’da uzun yıllardır devam eden taksi sorunu, iktidarın hazırladığı yeni bir planla çözülmek üzere. AK Parti yönetimi, kentteki taksi sayısını artırmayı ve böylece vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri azaltmayı hedefliyor. Bloomberg’in haberine göre, iktidar yetkilileri, şehirdeki mevcut taksi sayısını yüzde 73 oranında artırarak yaklaşık 32 bine çıkarmayı planlayan bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

TAKSİ SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ PLANLANIYOR

İstanbul’da şu anda 861 kişiye bir taksi düşerken, planlanan artış gerçekleşirse bu oran 500 kişiye bir taksi olacak şekilde iyileştirilecek. Konu hakkında bilgi veren ve isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan iki yetkili, artışın zamanlamasına dair nihai kararın henüz alınmadığını belirtti.

VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİ GİDEREK ARTIYOR

İstanbul’un yaklaşık 16 milyonluk nüfusu, özellikle taksi hizmetlerinden ciddi şikayetlerde bulunuyor. Güzergâh seçen, müşteri almayı reddeden ya da turistlerden fazla ücret talep eden taksi şoförleri, büyük bir memnuniyetsizliğe yol açıyor. 2023 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne taksilerle ilgili yaklaşık 72 bin şikâyet geldi. Taksi sahipleri ise yakıt, bakım ve işletme maliyetlerinin artmasına karşın, taksimetre ücretlerinin yeterince yüksek olmamasından yakınıyor.

İMAMOĞLU'NUN TAKSİ ARTIRMA GİRİŞİMLERİ ENGELLENMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019’da göreve geldiğinden bu yana taksi sayısını artırmak için çeşitli girişimlerde bulunmuş, ancak bu hamleler iktidar tarafından defalarca reddedilmişti. Bu yeni plan, İmamoğlu’nun yıllardır savunduğu önerinin hayata geçirilmesi adına bir adım olarak değerlendiriliyor.

TAKSİLERDE HİZMET KALİTESİNİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Plan kapsamında, sadece taksi sayısını artırmak değil, aynı zamanda hizmet kalitesinin yükseltilmesi de hedefleniyor. İktidarın, taksi şoförlerinin eğitimine yönelik programlar geliştirmesi ve denetimleri sıkılaştırması bekleniyor. Uygulamanın ne zaman başlayacağı ve detaylarının nasıl şekilleneceği ise önümüzdeki dönemde netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN