İstanbul sular altında: Gündüz geceye döndü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un peş peşe uyarılarının ardından, 4 Temmuz günü öğleden sonra İstanbul Anadolu Yakası, sağanak yağışın etkisi altına girdi. Havanın bir anda kararmasıyla sokaklar sular altında kalırken, dolu şeklinde de etkili olan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Havanın bir anda kararması ve şiddetli yağışın başlaması, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yaya ve araç trafiğinde aksamalar yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un peş peşe uyarılarının ardından İstanbul, 4 Temmuz günü öğleden sonra sağanak yağışın etkisi altına girdi. Gündüzün geceye dönmesine neden olan ve dolu şeklinde de etkili olan yağış, megakentin sokaklarını sular altında bırakırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Yağış, Avrupa Yakası'nı sabah saatlerinde vurduktan sonra öğle saatlerinde Anadolu Yakası'nı da etkisi altına aldı. Şehrin birçok noktasında su birikintileri oluştu. Seyir halindeki araçlar bu birikintilerde mahsur kaldı. Art arda düşen yıldırımlar korku dolu anlara yol açtı.

Yetkililer, vatandaşları su birikintilerinden uzak durmaları ve yıldırımlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, olası sel ve heyelan riskine karşı da tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN