İstanbul iki kere sallandı herkes bu soruyu sordu: Aşırı sıcaklar depremi tetikler mi? Uzmanından açıklama!

İstanbul iki kere sallandı herkes bu soruyu sordu: Aşırı sıcaklar depremi tetikler mi? Uzmanından açıklama!

Marmara'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından herkes bu soruyu merak etti. Deprem uzmanı ise bu konu hakkında açıklama yaptı. Peki, aşırı sıcaklar depremi tetikler mi? İşte sorunun cevabı...

BURAK ÖZTOPRAK

Marmara'da oluşan iki depremin ardından İstanbul'da beklenen büyük deprem üzerine panik yaşandı. Milyonların sorduğu soruya deprem uzmanından cevap gecikmedi. O fay hatlarını işaret ederek uyarılarda bulunan uzman isim tek tek açıkladı. İşte o fay hatları...

SICAKLIKLAR DEPREMİ ETKİLER Mİ?

Önce Tekirdağda 4,4 ardından da Çanakkale'deki 4,9'luk depremler İstanbul'da da hissedildi. Türkiye'yi kavuran sıcak hava dalgasıyla birlikte peş peşe yaşanan depremlerle birleşince akıllara "Acaba sıcaklar depremi tetikliyor mu?" sorusunu getirdi. İTÜ'den Prof. Dr. Okan Tüysüz, bu konuya açıklık getirdi.

64e31a944e3fe100ec735bb5.webp

DEPREM VE SICAKLIK ARASINDA İLİŞKİ YOK!

Prof. Dr. Tüysüz, sıcaklıkların depremle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı. 6 Şubat depreminin kar yağarken meydana geldiğini hatırlatan Tüysüz, meteorolojik olayların depremi etkilemediğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN DEPREM GERÇEĞİ

Türkiye'de 500'den fazla fay hattı bulunuyor ve bunlardan herhangi biri her an deprem üretebilir. Son dönemde yaşanan depremler de bu fay hatlarının doğal aktivitesi olarak değerlendiriliyor.

1-aidk.webp

MARMARA VE BİNGÖL-YEDİSU'YA DİKKAT!

Prof. Dr. Tüysüz, büyük deprem beklentisi olan bölgeler olarak Marmara ve Bingöl-Yedisu'yu işaret etti. Bu bölgelerde deprem riskinin yüksek olduğunu ve hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

DEPREME HAZIR MIYIZ?

Tüm bu açıklamalara rağmen, uzmanlar Türkiye'nin depreme tam olarak hazır olmadığı konusunda uyarıyor. Toplumun, bireylerin ve idarenin deprem konusunda daha bilinçli ve hazırlıklı olması büyük önem taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN