İslam Memiş uyardı: Ciddiye alın! O yatırım alanında fiyata değil, miktara odaklanın

İslam Memiş uyardı: Ciddiye alın! O yatırım alanında fiyata değil, miktara odaklanın

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten hem altın, hem dolar için önemli açıklamalar geldi. FED Başkanı Colin Powell'ın sözüyle tüm piyasa hareketlendi. İslam Memiş, "Bizim için çok önemli" diyerek anlattı. İşte, İslam Memiş altın yorumları...

ABD Merkez Bankası (FED), 23 aydır olduğu gibi bu ay da faize dokunmayarak bıraktı. Fakat FED Başkanı Colin Powell, açıklamaları piyasaları hareketlendirdi. Colin Powell, enflasyon konusunda işinin henüz bitmediğini ancak merkez bankasının parasal sıkılığı azaltmanın uygun olacağı noktaya yaklaştığını söyleyerek eylül ayında faiz indirimi gelebileceğini söyledi.

ONS ALTINDAN YÜKSELİŞ

Yenicag'da yer alan habere göre, FED kararı ve Colin Powell'in açıklamaları altın fiyatları üzerinde etkili oldu ve hızlı bir yükselme görüldü. Bu sabah altın 2458 doları görmesinin ardından düşüşe geçerek 2443 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam etti.

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMLARI

İsrail'in Haniye saldırısı ve FED'in kararının aynı güne denk gelmesinin önemli olduğunu vurgulayan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının jeopolitik riskleri sevdiğini ve değer kazandığını söyledi. Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini vurgulayan İslam Memiş, "Altın her ay yeni bir rekora doğru gidebilir gibi görünüyor" diye konuşu.

"SAVAŞI CİDDİYE ALIN"

Altın ve gümüş fiyatlarının yükseldiğini söyleyen İslam Memiş, "2450 dolar ons altın, 31 dolar ons gümüş beklentim devam ediyor. Ancak hafta başında verdiğim mesajda tekrar satış yer beklentim devam ediyor. Artık fiyata değil, miktara odaklanın. Savaş konusunu da ciddiye alın derim" diye konuştu.

"DOLARIN DEĞER KAYBETMESİ ÖNEMLİ OLACAK"

Dolar kuruna da değinen İslam Memiş, "FED'in eylül ayı itibariyle faiz indirimlerinin kapısını aralamış oldu. Diğer önemli bir gerekçesi de doların uluslararası değeri. Doların değer kaybetmesi, Euronun da değer kaybetmesi bizim için önemli olacak" dedi.

BUGÜN GRAM ALTIN NE KADAR?

FED, faiz kararının ardından ons altındaki yükselişle yönünü rekora çevirdi. Gram altın fiyatı serbest piyasada 2 bin 621 TL'ye kadar çıktı. 22 ayar altının gram fiyatı 2 bin 587 TL ve 24 ayar gram altın da 2 bin 770 TL seviyesini gördü. Çeyrek altın 4 bin 397 liraya, Cumhuriyet altını 17 bin 865 TL'ye kadar çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN