İslam Memiş hem tarih vererek açıkladı! "Ağustos ayında gram altında..."

İslam Memiş hem tarih vererek açıkladı! "Ağustos ayında gram altında..."

Para Piyasaları Uzmanı Memiş, altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik sonrasında çarpıcı açıklamalara imza atarak ağustos ayında altına ilişkin tahminlerini açıkladı.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 0,86 oranında azalarak 2 bin 500 TL'ye, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,72 oranındaki düşüşle 16 bin 600 TL'ye geriledi. Geçen hafta sonunda 4 bin 190 TL olan çeyrek altının satış fiyatı ise 4 bin 150 TL'ye geriledi. Altında yaşanan bu gerileme sonrasında değerlendirmelerde bulunan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çarpıcı açıklamalara imza attı.

Altına ilişkin tahminlerini açıklayan Para Piyasaları Uzmanı Memiş, 2024 yılının 'altın yılı' olduğunu vurguladı. Yıl sonuna kadar ons altının 2 bin 660 dolara ve devamında da 3 bin dolara ulaşabileceğini kaydeden Memiş, Merkez bankalarının altın talebini artırmaya devam ettiğini dile getirerek altının tekrar güvenli liman olarak tercih edildiğini ifade etti.

Ağustos ayında gram altında 2 bin 700 TL seviyesinin görüleceğini belirten Memiş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de uzun vadede en çok kazandıran yatırım aracı altın olmaya devam ediyor. Muhtemelen bir iki hafta daha bu aralıkta kalacak. Aynı şekilde ons altının da 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığını takip edeceğiz. Ancak ağustos ayında gram altında 2 bin 700 TL veya üzerini göreceğimizi öngörüyorum. Şu anda düşmesine rağmen yine 2 bin 570 lira civarlarını görüyoruz. Yıl sonu için 3 bin ila 3 bin 500 aralığını tahmin etmeye devam ediyorum. Orta Doğu'da bölgesel bir savaş var ve ABD Merkez Bankası Fed başta olmak üzere çoğu merkez bankalarında faiz indirme süreci var. Merkez Bankası alımlarını sürdürüyor ve bu da yukarı yönde olmasını tetikleyen faktördür.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN