MEB'den okullara ‘Türkçe isim’ talimatı: Altı ilin valiliklerine yazı gönderildi

MEB'den okullara ‘Türkçe isim’ talimatı: Altı ilin valiliklerine yazı gönderildi

MEB, kanuna aykırı olarak Türkçe olmayan isimlere sahip 30 okulun isimlerinin değiştirilmesini talep etti. Konuyla ilgili olarak bakanlık, altı ilin valiliğine yazı gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk milli eğitiminin temel ilkelerine ve kanunlarına aykırı olarak isimleri Türkçe olmayan okullarla ilgili bir adım attı.

30 OKULUN ADININ DEĞİŞMESİ TALEP EDİLDİ

Bakanlık, 6 ilde yer alan ve isimleri Türkçe olmayan 30 okulun adının değiştirilmesini talep etti.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, ilgili illerin valiliklerine gönderdiği "Türk Okulları" başlıklı yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan hükümleri hatırlattı. Yazıda, kurumlara verilen adların, 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'nda belirtilen Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uygun olarak Türkçe olması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, sadece azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile yalnızca yabancı dil eğitimi veren kurslara yabancı ad verilebileceği belirtildi. Diğer tüm kurumlara, kıta, ülke, millet, tarih, rakam, yabancı kurum ve kuruluş adlarının verilmesinin yasak olduğu ifade edildi.

Bakanlık, Türkçe olmayan isimlerin tespit edildiği 6 ilin valiliklerine bu durumun düzeltilmesi gerektiğini bildirdi. İlgili yönetmelik hükümlerine aykırı bulunan okul isimlerinin değiştirilmesi ve yeni kurum adlarının teklif edilmesi istendi.

'KANUNA AYKIRI'

Kanuna aykırı olarak isimleri Türkçe olmayan toplam 30 okulun bulunduğu, bu okulların isimlerinin Türk milli eğitimine uygun olarak değiştirilmesinin gerektiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN