Instagram ne zaman düzelir, kapatıldı mı, neden açılmıyor?

Instagram ne zaman düzelir, kapatıldı mı, neden açılmıyor?

Instagram’a giriş yapılamıyor ve milyonlarca kullanıcı “Instagram çöktü mü?”, “Instagram’a neden girilmiyor?” ve “Instagram ne zaman açılacak?” gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişim engeli getirdiğini duyurdu ve bu kararın gerekçesini açıkladı. İşte detaylar…

INSTAGRAM’A ERİŞİM ENGELLENDİ: NEDEN?

Kullanıcılar, Instagram’a erişim sağlayamıyor. Bu durum, “Instagram çöktü mü?” sorusunu gündeme getirdi. BTK, platforma erişim engeli getirdiğini duyurdu ve gerekçesini açıkladı..

BTK’DAN İLK AÇIKLAMA

BTK’dan gelen son dakika açıklamasında, “Instagram, katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.” ifadesi kullanıldı. Bu açıklama, milyonlarca kullanıcının merakını gidermiş olsa da, erişim engelinin ne kadar süreceği hakkında bilgi verilmedi.

INSTAGRAM’DAN HANİYE MESAJLARINA SANSÜR

31 Temmuz günü, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram üzerinden İsmail Haniye’nin ölümü ile ilgili bir taziye mesajı paylaşmıştı. Ancak Instagram, bu paylaşıma erişim engeli getirdi. Altun, X hesabından yaptığı açıklamada, “Haniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerini kullandı.

INSTAGRAM AKIŞ YENİLEMEDİ HATASI NEDİR, NASIL ÇÖZÜLÜR?

Instagram kullanıcıları, “Instagram akış yenilemedi” hatasıyla karşılaşıyor. Bu hata, genellikle platforma erişim engeli getirildiğinde veya sunucularında bir sorun olduğunda ortaya çıkar. Şu anda Türkiye’de Instagram’a erişim engeli olduğu için bu hatayla karşılaşmanız normaldir. Erişim engeli kaldırıldığında, bu sorun da otomatik olarak çözülecektir.

img-0256.jpeg

INSTAGRAM YASAĞI NE ZAMAN DÜZELECEK?

BTK’nın internet sitesinde, erişim engelinin süresine ilişkin herhangi bir bilgi yer almıyor. Instagram’ın ne zaman açılacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar, platformun yeniden erişime açılmasını bekliyor.

Türkiye’deki Instagram Kullanıcı İstatistikleri

Türkiye’de yaklaşık 58.3 milyon kişi Instagram kullanıyor. Bu rakam, ülke nüfusunun yüzde 67,8’ine tekabül ediyor. Kullanıcıların yüzde 52,9’u erkeklerden, yüzde 47,1’i ise kadınlardan oluşuyor. En büyük kullanıcı grubu ise 25-34 yaş arasındaki kişiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN