İmamoğlu erişim engeli getirilen Instagram’dan canlı yayın açtı: Güçsüz yöneticilerin başvurduğu bir yöntem

BTK, sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi. Erişim engeliyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken milyonlarca kullanıcı tarafından tepkiye neden oldu. İBB Başkanı İmamoğlu, erişim engeli getirilen Instagram uygulamasından canlı yayın açarak karara tepki gösterdi.

SEMA KIZILASLAN

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken erişim engelinin neden yapıldığına ve ne kadar süreceğinize ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı. Edinilen bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı, Instagram'a erişimi engellerken re'sen kapatma yetkisini kullandı. BTK Başkanlığı, Filistin ve İsmail Haniye'ye yönelik suikast sonrası yapılan paylaşımlar nedeniyle bu kararı aldı. Birçok kullanıcı Instagram'ın engellenmesine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Instagram'a erişim engeli getirilmesine tepki göstererek, “Bir şehirle, bir ülkeyle bunu sınırlama şansınız yok. Bugün yapılan kısıtlamayı ne yazık ki sıradan ve anlamsız buluyorum. Güçsüz yöneticilerin başvurduğu bir yöntem. Meseleleri böyle çözemezsiniz. Yarın bu yasaklar farklı uygulamalara evrildiğinde de hesabını veremezsiniz. Bu alanları kendi silahı olarak kullanmalarını üzüntüyle karşıladım." dedi.

Öte yandan İmamoğlu erişim yasağını X hesabından da şu sözlerle eleştirdi:

"Sosyal medya; her kesimin ticaret, haberleşme dahil birçok amaçla kullandığı bir platformdur. Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez. Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN