İlkokul, ortaokul, liselerde yeni dönem! MEB 81 ile genelge gönderdi: Eğitimde yeni modele geçiliyor

İlkokul, ortaokul, liselerde yeni dönem! MEB 81 ile genelge gönderdi: Eğitimde yeni modele geçiliyor

İlkokul, ortaokul ve liselerde yeni dönem başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi 81 ile gönderildi! Eğitimde yeni modele geçiş yapılıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Bu model, okul öncesinden lise düzeyine kadar öğrencilere yönelik yenilikçi bir eğitim anlayışı sunmayı hedefliyor.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ DETAYLARI

MEB eğitim öğretim istatistiklerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ile gönderilen genelgeye göre, yeni modelin uygulanmasına yönelik eğitici eğitimleri 3 Haziran’da başladı. Öğretmenlerin eğitimi ise 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu eğitimler, il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda, eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler tarafından verilecek. Eğitimlerin teorik ve uygulamalı olarak 3 gün sürmesi planlanıyor.

EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ VE UYGULAMA SÜRECİ

Tüm Türkiye'deki okullar için yeni karar: Milli Eğitim Bakanı'ndan az önce duyuru geldi

Eğitici eğitimi almış öğretmenler, modelin dışında kalan diğer sınıf seviyelerinde görev alan meslektaşlarına da aynı eğitimi verecek. Bu eğitimler, birinci dönem ara tatilinde gerçekleştirilecek ve branş temelli olacak şekilde, en fazla 50 kişilik gruplarla düzenlenecek.

YENİ MODELİN EĞİTİM SİSTEMİNE ENTEGRASYONU

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin etkili bir şekilde uygulanabilmesi için il milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde detaylı planlamalar yapılacak. Okul yöneticileri, bu modelin temel yapı taşları ve eğitim felsefesi üzerine 1 Eylül'e kadar eğitim alacak. Ayrıca, öğretmenler ve yöneticiler, modelin temel yaklaşımını benimseyerek zümre toplantılarında ders programları ve kitapları gözden geçirecek.

BÜTÜNCÜL GELİŞİM VE ÖĞRENCİ KATILIMI ESAS ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığından önemli açıklama, Öğrencilere sevindiren haber geldi: Sınavlar o tarihe kadar ertelendi

Öğrenci gelişimini desteklemek amacıyla, okullarda yapılacak planlamalarda temel, bütünleşik ve üst düzey düşünme becerileri dikkate alınacak. Ayrıca, "Erdem-Değer-Eylem" çerçevesi, sosyal duygusal öğrenme becerileri ve sistem düşüncesi gibi kavramlar da bu planlamaların merkezinde yer alacak. Bu bağlamda, okul temelli etkinlikler ve program dışı faaliyetler, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini teşvik edecek şekilde düzenlenecek.

BEP’LER TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ’NE GÖRE YENİLENECEK

Özel eğitim okullarında ve kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarında eğitim gören öğrenciler için de bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programına göre yeniden düzenlenecek. Bu sayede, öğrencilerin yetenek ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim süreci sunulacak.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİ

Ortaokul ve Lise öğrencileri için yeni kararı MEB duyurdu! Artık bu ders 16 saat oluyor

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılacak ölçme ve değerlendirme faaliyetleri, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerini ölçmenin yanı sıra öğrenme eksikliklerini belirlemek amacıyla yapılandırılacak. Öğrenciler, akademik başarılarına göre sıralanmak yerine süreç odaklı bir değerlendirme sistemine tabi tutulacak.

TÜRKÇE VE EDEBİYAT DERSLERİNDE ELEŞTİREL OKUMA

İlkokul ve ortaokulda Türkçe, lise düzeyinde ise Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde öğrenciler, dönem boyunca belirlenen dört eseri okuyacak ve bir eleştirel film analizi gerçekleştirecek. Bu eserler, öğretim programındaki ölçütler doğrultusunda seçilecek ve öğrencilerin eserlerin içeriğini değerlendirmeleri sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN