İlk defa o ilimizde rastlandı! Zehirli yaratık kameralara yakalandı: Bu cinsi ölümcül

İlk defa o ilimizde rastlandı! Zehirli yaratık kameralara yakalandı: Bu cinsi ölümcül

İlk defa o ilimizde rastlanıldığı iddia edildi! Zehirli örümcek, bir vatandaşın kamerasına böyle yakalandı! Bu cinsi ölümcül...

Tokat’ın Çamlıbel Geçidi’nde, anavatanı Afrika, Güney Avrupa ve Asya olan tehlikeli "Argiope Lobata" türü örümcek, bölgede ilk kez görüntülendi. Bu zehirli örümceğin, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle göç ederek Tokat’a ulaştığı tahmin ediliyor.

ÖLÜMCÜL ZEHRE SAHİP OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Zehirli örümcekler arasında, Tokat’ta görüntülendi

Görkemli yapısıyla dikkat çeken "Argiope Lobata", bir vatandaş tarafından fark edilip fotoğraflandı. Bu örümcekle ilk defa karşılaşan vatandaş, yaptığı araştırmalar sonucunda örümceğin genellikle böcek ve çekirgelerle beslenen bir tür olduğunu ve zehrinin ölümcül olabileceğini öğrendi.

Uzmanlar, iklim değişikliğinin yerel ekosistemleri nasıl etkilediğine dikkat çekerek, bu tür zararlı canlıların yeni bölgelere göç etmesinin ekosistemde büyük değişikliklere yol açabileceğini belirtiyor. Tokat’ta rastlanan bu zehirli örümcek, küresel ısınmanın somut sonuçlarından biri olarak görülüyor.

Zehirli örümcekler arasında, Tokat’ta görüntülendi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN