İklim krizinin hamilelik üzerindeki etkileri: Düşük riskinde artış

İklim krizinin hamilelik üzerindeki etkileri: Düşük riskinde artış

İklim değişikliğinin artmasıyla birlikte, aşırı hava olaylarının hamilelik süreçleri üzerindeki olumsuz etkileri giderek arttırdığı ortaya çıkardı.

Farklı ülkelerde yapılan araştırmalar, iklim değişikliğinin özellikle sıcaklıkların artmasıyla şiddetlenen aşırı hava olaylarının hamilelik süreçlerini olumsuz etkilediğini gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün geçen yıl yayımlanan raporuna göre, açık havada çalışma gibi nedenlerle hamile kadınlar aşırı sıcaklara ve sinekler tarafından taşınan hastalıklara karşı savunmasız kalabiliyor. Bu durum, gebelik diyabeti, hipertansif bozukluklar, erken doğum ve düşük gibi sorunlara yol açabilirken, iklim değişikliği kaynaklı beslenme ve hijyen eksikliği de psikolojik travmalara neden olabiliyor.

Bangladeş'te yapılan bir araştırmada, yüksek sıcaklıkların düşük riskini artırdığı belirlenmişken, Avustralya'da tropik siklonlar ve orman yangınlarının erken doğum riskini artırdığı gözlemlenmiştir. Ayrıca, yüksek ortam sıcaklıklarının bebeğin kalp hastalığı riskini artırabileceği de vurgulanmıştır. Bu nedenle, hamilelik döneminde çevresel etkenlere karşı dikkatli olunması ve düzenli sağlık kontrollerinin yapılması önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN