Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren o market 40 yıllık tecrübe ile bir araya geldi. Güçlerini birleştiren şirketler müşterilerine daha geniş bir hizmet ağı sağlayacak. Türkiye'nin yakından tanıdığı o market hisseleri tek tek devraldı. İşte tüm detaylar…
Geçtiğimiz haftalarda satın alma işlemleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bizim Market 2023 yılı sonunda 40 yılı aşkın ev dışı tüketim sektörü tecrübesi olan g2m şirketinin hisseleri Yıldız Holding'ten devraldığını açıkladı. Bizim Market konu hakkında yeni bir açıklamada bulundu. İşte tüm detaylar…
ULUSLARARASI PLATFORMA ÇIKIYOR
Bizim Toptan ve g2m 6-9 Şubat günleri arasında Antalya’da düzenlenen ANFAŞ 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin karşısına çıktı. Bizim Toptan Market CEO'su Hüseyin Balcı ve g2m Genel Müdürü Furkan Akıner ziyaretçilerle bir araya geldi.
Bizim Toptan Market olarak ülkenin pazar erişiminin en yüksek ve en fazla işletmeye dokunan en yaygın organize marketi olduğunu belirten Hüseyin Balcı, 40 yılı geçen EDT kanalı tecrübesi ile birlikte geniş bir satış ve distribütörlük ağı bulunan g2m'nin bünyesine katılması ile birlikte daha da güçlü bir hale geldiklerini aktardı. Balcı, yeni yapılanma ile birlikte EDT kanalında açık ara lider konumunda olduğunu vurguladı.
REKABETÇİ SEKTÖRE YENİ SOLUK
Türkiye'de artan gıda fiyatlarına değinen Hüseyin Balcı, “Toptan gıda satış ve dağıtım sektörü çok rekabetçi bir sektör. Türkiye’de toplam pazar içerisinde çiftli çiftli payı olan kimse yok. Bu kadar rekabetçi bir pazarda, gıda dağıtıcılarının enflasyonu körükleyici bir yapısı olamaz.” diye konuştu. Enflasyonun arttığı dönemlerde vatandaşların daha uygun fiyatla toplu alışverişe yöneldiğini dile getiren Balcı, “Vatandaşlar daha ekonomik ürün alma sebebiyle daha çok ürün araştırması yapıyorlar. Toptan satım alma eğilimi de bir miktar artıyor. En son gıdadan vazgeçiliyor. Önce markalarını değiştiriyorlar.” sözlerini dile getirdi.
Sektördeki en önemli kolunun maliyetler olduğuna değinen Hüseyin Balcı, artan gıda maliyetleri, akaryakıt fiyatları ve iş gücü maliyetlerinde tedarik verimliliğinin zorunlu tutulduğunu söyledi. Yeni mağazaların aynı zamanda depo dağıtım ve depo merkezi olarak hizmet verdiğini aktaran Balcı, “Hem perakende hem toptancı hem de dağıtım merkezi gibi davranabilen yapılar. Daha maliyetli olan kargolama yerine en yakın mağazamızdan dağıtım projesini hayata geçirdik.” dedi.