İki işçi hayatını kaybetmişti: Tersanedeki faciaya müfettiş görevlendirildi

İki işçi hayatını kaybetmişti: Tersanedeki faciaya müfettiş görevlendirildi

Yalova'da Beşiktaş Tersanesi'nde insan kaldırma platformunun düşmesi sonucu 2 işçinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin yeni gelişme yaşandı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi.

Yalova'nın Altınova ilçesindeki Beşiktaş Tersanesi'nde dün saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda, bakım ve boya işleri yapan Doğanay Kurt (22) ile Mehmet Kesik (33) , metrelerce yükseklikteki insan kaldırma platformunun düşmesi sonucu hayatlarını kaybetti.

9780005.jpg

Savcılık incelemesinin ardından Kurt ve Kesik'in cenazeleri, Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopsilerin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi.

Askere gitmek için hazırlık yaptığı belirtilen Doğanay Kurt'un cenazesi Samsun'da, Mehmet Kesik'in cenazesi ise Şanlıurfa'da toprağa verilecek.

9783840.jpg

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Öte yandan; işçilerin ölümüyle ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın konuyla ilgili inceleme yapması için müfettiş görevlendirdiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN