İhmalkarlık can alıyordu: İnşaat demiri göğsüne saplandı

İhmalkarlık can alıyordu: İnşaat demiri göğsüne saplandı

Sivas'ta bisiklet sürerken dengesini kaybeden çocuk, bahçe duvarında açıkta duran inşaat demirinin üzerine düştü. Demirin 8 santimetre derinliğinde kalbine yakın bir noktaya saplandığı çocuk ölümden döndü. Babası konu hakkında ihmali olanların cezalandırılmasını istiyor.

Sivas merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe Mesire Alanı'na giden Niksar Caddesi'nde meydana gelen olayda, bisiklet sürerken dengesini kaybeden Gürkan Koç (11), yol kenarındaki beton bahçe duvarına doğru savruldu. Duvarda açıkta kalan inşaat demiri, çocuğun göğsüne saplandı.

9852476.jpg

DEMİR 8 SANTİMETRE DERİNLİĞİNDE VÜCUDUNA GİRMİŞ

Olay yerinden geçen vatandaşların ihbarı üzerine, sağlık ekipleri hızla bölgeye intikal etti. Koç, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan kontrollerde, demirin 8 santimetre derinliğinde vücuda girdiği tespit edildi. Çocuk, hastanede gerçekleştirilen tedavi sürecinin ardından evinde dinlenmek üzere taburcu edildi.

0212315.jpg

'DERİN BİR YARASI VARDI'

Oğlunun yaşadığı bu talihsiz olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren baba Uğur Koç, yaşanan kazada ihmal olduğunu belirterek, sorumlulardan şikayetçi olduğunu söyledi.

9852472.jpg

Koç, "Bisiklet sürerken dengesini kaybedip istinat duvarındaki demirlere takılmış. Yaklaşık 8-9 santimetre vücuduna darbe almış. Vücudunda kesikler oluşmuş. Yoldan geçenler ambulansı aramışlar. Bana da çocuğun telefonundan ulaştılar. Ben de olay yerine gittim. Ambulansla Numune Hastanesi'ne götürdük. Hemen orada müdahale ettiler. Daha sonra kontrolleri yapıldı. Derin bir yarası vardı. 15 tane dikiş attılar. Şu anda sağlık durumu iyi ama orada tedbirlerin yetersiz olduğundan duvardaki demirlerden kaynaklı yaralanma oluştu. O duvarı yapan firmadan şikayetçiyim. Karakola ve savcılığa suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kullandı.

9852475.jpg

'BİRAZ DAHA DERİNE GİRMİŞ OLSA KALBİNE GELEBİLİRDİ'

Olayın yaşandığı duvarın inşaatının bitmesine rağmen demirlerin kesilmediğini vurgulayan Uğur Koç, "Bizim çocuğumuzun başına geldi, başkalarının başına gelmesin. Bu ihmalkarlığın giderilmesini istiyorum. Başka aileler üzülmesin. Demir biraz derine girmiş olsaydı, kalbine de gelebilirdi. Göğüs kafesinin altında baya bir yarası var. Allah'a çok şükür ucuz atlattı. Rabbim çocuğumuzu bizlere bağışladı. İstinat duvarı yapılmış ama ihmal ile o demirler öylece bırakılmış" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN