İBB bayram hazırlıklarını bitirdi! İşte İstanbul kurban satış ve kesim yerleri...Kurban kesenlere ücretsiz dağıtılacak

İBB bayram hazırlıklarını bitirdi! İşte İstanbul kurban satış ve kesim yerleri...Kurban kesenlere ücretsiz dağıtılacak

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tüm hazırlıklarını tamamladı. İstanbul'da kurban satış ve kesim yerleri için detaylar araştırılırken kurban kesimi yapanlara ücretsiz dağıtım yapılacağı da duyuruldu. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıkları…

2024 yılında 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı süresince İstanbul Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. İstanbulluların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için ekipler 7/24 görev çalışmalarına devam ederken İBB bayram hazırlığı çalışmalarını da tek tek duyurdu. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıkları…

İBB BAYRAM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

İBB tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Kurban Bayramı için alınan önlemler de tek tek sıralandı. Kaçan kurbanları yakalayabilmesi için boğa yakalama timleri görev başında hazır bir şekilde bekleyecek. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçecek olan ekipler kaçan hayvanları yakalayarak sahiplerine teslim edecek.

İstanbul'da 'Kurban Timi' kuruldu

İBB ekipleri Bayram süresince kentte istenmeyen görüntülerin oluşmaması için denetimleri arttırarak temizlik çalışmalarına da iki kat özen gösterecek. Bayram süresi boyunca kişiselleştirilmiş İstanbul kart sahipleri de toplu taşıma hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

5 TESİSTE HİZMET VERİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Avrupa Yakası'nda 2 Anadolu yakasında 3 olmak üzere toplam 5 tesisle kurban satış ve kesim hizmeti sağlanacak. Bunun yanı sıra modern barınma ve kesimhanelerin yer aldığı tesislerde hizmetleri hızlandırmak için en son teknolojiler kullanılacak. Arızalara karşı ekipler hazır bir şekilde beklerken kesilen kurbanların etlerinin paketlenmesi içinde vatandaşlara 240.000 hijyenik kurban poşeti hazırlanırken dağıtımlarında ücretsiz bir şekilde yapılacağı belirtildi.

İstanbul kurban kesim yerleri açıklandı! İşte, İstanbul kurban kesim noktaları 2022! - Popüler Haberler

Tesis içerisinde mescit, lavabo, tuvalet, dinlenme alanları ile birlikte mobil büfe gibi hizmetlerde ihtiyaçlar karşılanabilecek. ibb'ye ait 7.000 büyük baş, 4.000 küçükbaş olmak üzere toplamda 11.000 hayvan kapasiteli kurban satış ve kesim alanlarının yerleri şu şekildedir:

Avrupa Yakası Kurban Satış ve Kesim Yerleri

  • Alibeyköy-Eyüpsultan
  • Kayaşehir- Başakşehir

Anadolu Yakası Kurban Satış ve Kesim Yerleri

  • Paşaköy- Sancaktepe
  • Ferhatpaşa-Ataşehir
  • Kurnaköy-Pendik

İstanbul'da kurban satış ve kesim yerleri belli oldu mu? İşte Avrupa ve Anadolu Yakası kurban

MOBİL UYGULAMA İLE KOLAY KULLANIM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetler arasında Kurban Mobil Uygulaması yer almaktadır. İBB'ye ait kurban satış ve kesim yerleri kolaylıkla bulunurken kurbanlık hayvanların kontrolleri içinde Tarım ve Orman Bakanlığı verilerinden alınan hayvan küpelerinin kayıtları da uygulama içerisinde bulunmaktadır.

IOS ve Android marketlerden ücretsiz bir şekilde indirilen uygulama ile birlikte İBB'nin tesislerinde kurbanlıkları kestirecek vatandaşlara yönelik bilgilendirmelerde yapılacak. İstanbul Senin uygulaması üzerinden ulaşılabilecek ve vatandaşlar kurban kesim sırasını kolay bir şekilde takip edebilecek. Bunun yanı sıra İBB kurban satış ve kesim alanlarında ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti de sağlanacak.

BOĞA YAKALAMA TİMLERİ GÖREVDE

Kaçan hayvanların kolay bir şekilde yakalanabilmesi için Boğa Yakalama Timleri hazır bir şekilde bekleyecek. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü hayvan bakımevlerinde hazır olarak bekletilecek Timler kaçan hayvanları yakaladıktan sonra sahiplerine teslim edecek. Kurban satış ve kesim alanlarında ise 24 saat esası ile görev başında bekleyecekler. Belirlenen alan dışında kesim yapılmaması için denetimler gerçekleştirilirken zabıta ekipleri İstanbulluların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için denetimlerini gerçekleştirecek.

Kurbanı kaçanlar dikkat! Boğa yakalama timleri göreve hazır

KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARINDA DENETİM

1 Haziran itibariyle kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi sağlanırken İBB ekipleri Kent geneline kurban satış alanlarında denetimlerine başladı. Yaklaşık olarak 1000 kadar kurban satış ve kesim yeri denetlenirken İl Kurban Komisyonu tarafından görüşler bildirilecek.

Kent genelinde hayvanların İstanbul'a girişi ile birlikte karasinek larva ve erişkinle mücadeleleri kapsamında günlük periyotlarla kontrol edilen hayvanlar için temizlik çalışmaları da yapılacak.

İBB Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü kapsamında mekanik süpürme, yıkama ve elle temizlik çalışmaları da başladı. Alana kurbanlıkların gelmesi ile birlikte Kurban Bayramı süresince temizlik çalışmaları da kesintisiz bir şekilde devam edecek. İstanbul'un tüm ana arterlerinde ve meydanlarda alt ve üst geçitler olmak üzere 1150 süpürme personeli ve ortalama günlük 1000 araç ile temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Kurban Bayramı selatin camiler, bazı merkezi camilerde ve mezarlıklarda temizlik çalışmaları yapılacak.

istanbul-toplu-tasima.jpg

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

İstanbulkart sahipleri 16 lira 19 Haziran kapsamında 4 günlük Bayram süresi boyunca İBB'ye ait toplu taşıma araçlarından da ücretsiz yararlanabilecek. İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları gerekli hallerde ek seferlerle hizmet sağlarken İBB Deniz Taksileri ise 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Bayram süresince Kuzguncuk İskelesi, Moda İskelesi, Kadıköy İskelesi, Beşiktaş İskelesi ve Çubuklu arabalı vapur iskelelerinde yer alan vapur kafeleri de hizmet sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN