Hrant Dink cinayetinde 4 sanığa açılan "Anayasayı ihlal" davasında birleştirme kararı! Mahkeme Dink ailesinin talebini reddetti

Hrant Dink cinayetinde 4 sanığa açılan "Anayasayı ihlal" davasında birleştirme kararı! Mahkeme Dink ailesinin talebini reddetti

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili aralarında eski polis memurlarının yargılandığı dava ile kamu görevlilerinin yargılandığı dava birleştirildi. Mahkeme heyeti, Dink ailesinin suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle davaya katılma talebini de reddederek duruşmayı erteledi.

Gazeteci Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesine ilişkin dönemin Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli eski polis memurlarının da arasında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davaya bugün devam edildi.

İKİ DAVA DOSYASI BİRLEŞTİ

Duruşmada Dink ailesinin avukatı, davaya katılma talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın kamu görevlilerinin yargılandığı ve Yargıtay’ın 15 sanık yönünden kısmen bozması üzerine yeniden görülen dava dosyasıyla birleştirdi.

DİNK AİLESİNİN DAVAYA KATILMASI REDDEDİLDİ

Heyet, Dink ailesinin suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle katılma talebinin reddine de hükmederek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Hasan Durmuşoğlu, Mehmet Ayhan, Onur Karakaya ve Osman Gülbel ‘şüpheli’ sıfatıyla, Dink ailesi ise ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı.

İDDANAMEDEN

Hazırlanan iddianamede, Hasan Durmuşoğlu'nun Eylül 2005 ve Temmuz 2008 yılları arasında Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğünden sorumlu müdür yardımcısı olduğu, görev süresince Yasin Hayal grubu ve faaliyetlerinin maktul Dink’e karşı 1 yıl önce geliştirilen öldürme planının en başından Trabzon İl Emniyet İstihbarat görevlileri tarafından bilindiği kaydedildi.

İddianamede, Durmuşoğlu'nun da cinayetten 1 yıl önce haberi olduğu ancak Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki örgüt mensuplarına gönderilen buluşma ve haber raporları dışında hiçbirini üstlerine haber vermediği aktarıldı.

Mehmet Ayhan'ın Ağustos 2005'ten itibaren Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü Aşırı Sağ Faaliyetler Bürosunda görev yaptığının belirtildiği iddianamede, sanığın 2006 Eylül ve Ekim aylarında tetikçi Ogün Samast'ın olduğuna dair bilgi sahibi olduğu ancak rapor düzenlemediği kaydedildi.

Şüphelilerin Hrant Dink’in ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandıkları ve mahkumiyet kararı verildiği cezanın Yargıtay kararıyla da kesinleştiği, ayrıca tüm şüphelilerin ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması talep edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN