Hobi olsun dedi gelir oldu! Yağı, sabunu, tozu, tohumu… Her şeyiyle şifa oluyor! Kokusunu alan mest oluyor

Hobi olsun dedi gelir oldu! Yağı, sabunu, tozu, tohumu… Her şeyiyle şifa oluyor! Kokusunu alan mest oluyor

Hobi amacıyla toprakla buluşturdu şimdilerde büyük bir gelir kapısı oluştu. Kütahya'da Daşgın çiftinin kurduğu bahçe yağından sabununa tozundan tohumuna kadar her şeyiyle kazandırıyor kokusunu alan bir daha oradan ayrılamıyor.

Kütahya'da yaşamını sürdüren Emine-İsmail Daşgın çifti 9 yıl önce kurduğu bahçe ile şimdilerde büyük bir gelir kapısı oluşturdu. Kütahya merkeze bağlı Aloğlu köyünde 1,5 dönümlük araziye hobi amacıyla diktiğin lavantalar verimini gösterdi. Sabun, tohum, yağ ya da toz olarak kullanılan lavanta hem şifa sağlıyor hem de doğal bir koku olarak hayatımıza dahil oluyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIYOR

Yıllar içerisinde 30 dönüme kadar çıkarttıkları lavanta bahçesinde üretime ara vermeden devam eden çift, kendi gelirlerini de kendileri oluşturuyor. Kütahya'da yaşamını sürdüren çift lavantanın yağından, suyundan, sabunundan, buketinden, tozundan ve tohumundan ürettikleri ürünleri internet üzerinden satıyor.

Bilecik'te evlenen çiftlerin mekanı: Lila Lavanta Bahçesi – Bilecik Haber

Emine Bayram Daşgın, 9 yıl önce atalarından miras kalan tarlaya eşiyle birlikte lavanta diktiğini söyledi. Bu alanı zaman içerisinde genişlettiklerini söyleyen Emine Daşgın, “Şimdi lavantaya ait ne varsa hepsini yapıyoruz. Lavantanın yağını, suyunu, sabunu, buketi, tozu ve tohumu elde ederek, internet üzerinden satışını yapıyoruz" dedi.

Lavanta bahçesinde hasat başladı

Lavanta üretiminde öncü konumda yer aldıklarını ifade eden ve bunun mutluluğunu yaşadığını söyleyen İsmail Daşgın, hobiyi işe dönüştürmenin yanı sıra arazilerin de ekonomiye kazandırılmasının sevincini yaşadığını söyledi. Daşgın, eşiyle birlikte Kütahya ve ülkenin ekonomisine katkı sağladığını vurguladı, Daşgın, köy yolu ile lavanta bahçesi arasında bulunan 500 metrelik araç güzergahının da bir an önce yapılmasını talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN