Herkes burayı Pamukkale sanıyor ama burası Karadeniz'de! Güzelligini görenler cennete düştüm sanıyor

Herkes burayı Pamukkale sanıyor ama burası Karadeniz'de! Güzelligini görenler cennete düştüm sanıyor

Herkesin yalnızca Denizli'de olduğunu zannettiği o güzellik Karadeniz'in de yeni gözdesi oluyor. Şimdiye kadar kimse Adını duymasa da Pamukkale'yi kıskandıracak bu güzellik o şehirde herkese göz kırpıyor. Bu güzelliği görenler kendini cennette zannediyor. İşte Karadeniz'den Pamukkale'ye kıskandıracak güzellik…

Türkiye'de yıllarca yalnızca Denizli'de olduğunu zannettiğiniz Pamukkale Travertenleri aslında sadece Denizli'ye özgü bir güzellik olmaktan çıkıyor. Yıllarca kimsenin adını duymadığı o travertenler Giresun'da da bulunuyor. Giresun'un Dereli ilçesinde bulunan ve bölgedeki vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanan travertenler Denizli'yi bile kıskandıracak. İşte Karadeniz'den Pamukkale'ye kıskandıracak güzellik…

PAMUKKALE TRAVERTENLERİNE RAKİP

Giresun'un Dereli ilçesinde yer alan ve bölge vatandaşları tarafından beyaz taş olarak bilinen Kuzalan Travertenleri mineralli suların oluşturduğu muhteşem bir güzellik sunuyor. Birçok kişi bu güzelliği Göksu Travertenleri olarak biliyor.

goksu-travertenleri.jpg

Yaklaşık 500 hektarlık bir alanda kurulan Kuzalan Tabiat Parkı'nın içerisinde yer alan ve 1800 metrelik bir alanı kaplayarak , dünyada ABD'deki Yellowstone Ulusal Parkı'ndan sonra orman içinde oluşmuş ikinci büyük traverten bölgesi olarak kayda geçen Kuzalan Travertenleri, yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oluyor.

HERKESİN YENİ GÖZDESİ “KUZALAN TRAVERTENLERİ”

Yöredeki en geniş alanlı traverten sahası durumunda yer alan Kuzalan Travertenleri esas kaynağın çevresindeki ini zeminin bütünüyle yosunlarla kaplı olması ile bilinmektedir. Yosunların üzerinden süzülerek akan sular birkaç metre sonra traverten biriktirmeye başlarken bu birikimin başlaması ile birlikte yosunlar da hızlı alan kaybederek ortadan kalkmaktadır.

traverten.jpg

Kuzalan Tabiat Parkı'na Yaklaşık 4 km uzaklıkta yer alan Pınarlar Köyü’nde bulunan Göksu Travertenleri, proje ile birlikte oluşturulan teras şeklinde büyüklü küçüklü göletleri, turkuaz ve beyaz renkleriyle minik pamukkale'yi andıran muhteşem bir güzellik sunuyor. Travertenler ise mineral değeri yüksek sodalı su ile birlikte oluşmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN