Herkes Bodrum, Marmaris diyor! Muğla’nın en güzel ilçesi gözden kaçırılıyor! Bu yıl tatilin adresi olacak

Herkes Bodrum, Marmaris diyor! Muğla’nın en güzel ilçesi gözden kaçırılıyor! Bu yıl tatilin adresi olacak

Her yıl tatilin uğrak adresi olan Bodrum ve Marmaris'in pabucu dama atılacak. Şimdiye kadar gördüğünüz en güzel yerler arasında zirveye yerleşecek Muğla'nın ilk beşinde yerini alacak. Muğla'nın en güzel ilçesi birçok kişi tarafından gözden kaçırılıyor. Bu yıl herkes soluğu burada alacak.

Türkiye'de yaz turizminin başlaması ile birlikte herkes gözüne Muğla'ya çeviriyor. En çok turist çeken ve ilgi gören iller arasında yer alan Muğla her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bodrum, Fethiye, Göcek ve Köyceğiz gibi ilçeleriyle dikkat çeken Muğla'nın gizli kalmış cenneti herkesin favorisi olacak.

BU GÜZELLİK GÖZDEN KAÇIRILIYOR

Muğla'nın diğer ilçelerine göre sessizliği ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Datça birçok kişi tarafından gözden kaçırılıyor. Sessiz ve sakin koylarının yanı sıra Knidos Antik Kenti ile bilinen Datça doğa ile iç içe huzurlu bir tatil arayışında olanların vazgeçilmez rotası olacak..

Datça'da Gezilecek Yerler | ETS Let's Go

HERKES DATÇA'YA GİTMEK İSTEYECEK

Farklı yerleri gezmek ve görmek isteyenler Bodrum, Muğla ya da Göcek gibi popüler yerlerin yanı sıra Datça gibi sessiz yerleri de gezmek isteyecek. Datça'da mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekildedir:

Datça'da Gezilecek Yerler | ETS Let's Go

Knidos Antik Kenti: Datça yarımadasının en uç noktasında bulunan antik kent doğal yapısının yanı sıra tarihi dokusuyla da merak uyandırıyor. Antik çağlarda Ticaret ve Kültür Merkezi konumunda yer alan bu yer Apollon Tapınağı, Antik Tiyatro ve çeşitli kalıntıların izlerini de taşıyor. Burada mutlaka gün batımını izlemeniz gerekiyor.

Koylar ve Plajlar: Küçük ve bakir koyları ile dikkat çeken Datça, Palamutbükü, Ovabükü, Hayıtbükü gibi koylarıyla temiz ve sakin bir atmosfer sağlıyor. Gözlerden uzak doğa ile içti vakit geçirmek isteyenler soluğu bu koylarda alacak.

Hayıtbükü Koyu Nerede, Nasıl Gidilir?

Datça Merkez: Merkeze geldiğinizde Beyaz Evler dar Sokaklar ve zeytin ağaçlarının begonvillerle uyumu Ege havasının sonuna kadar hissettiriyor. Yerel pazarları gezebileceğiniz gibi taze meyve ve sebzeleri ulaşabilir el yapımı ürünlerle tatilinizden anılar bırakabilirsiniz.

Eski Datça: Taş evler, Arnavut kaldırımlı sokaklar tam da Datça'yı anlatıyor. Can Yücel'in yaşamını sürdürdüğü bu mahalle sanat atölyeleri, küçük kafeler ve hediyelik eşya dükkanları ile ünlüdür.

Eski Datça – Datça Beyaz Konak Evleri

Doğa ve Trekking: Doğayı sonuna kadar hissedebileceğiniz bir alan sağlayan Datça Yarımadası, doğa yürüyüşleri, trekking için mükemmel yerler sağlıyor. Mesudiye Köyü çevresi veya yarımadanın iç kesimlerine doğru ilerledikçe yürüyüş parkurları bulabilirsiniz.

DATÇA'DA NE YENİR?

Datça'ya gidip de bol zeytinyağlı yemekleri yemeden dönmek olmaz. Zeytinyağı, bal ve bademleri ile bilinen Datça kekik balı olarak bilinen Datça balığıyla da merak uyandırıyor. Bademli tatlılar ve zeytinyağlı yemekler şehre imzasını bırakıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN