Herkes bayıla bayıla yiyordu: Apar topar toplamaya başladılar

Herkes bayıla bayıla yiyordu: Apar topar toplamaya başladılar

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), tüketicilere önemli bir uyarıda bulunarak, satın aldıkları bazı paketli gıdaları marketlere iade etmeleri gerektiğini duyurdu. Ülke genelinde market raflarında yer alan dondurulmuş waffle çeşitleri, Illinois merkezli üretici TreeHouse Foods tarafından listeria kontaminasyonu şüphesiyle geri çağrıldı.

TreeHouse Foods, tanınmış markalar için çeşitli gıda ürünleri üreten bir firma olarak biliniyor. Şirket, rutin bir denetim sırasında üretim tesislerinden birinde listeria bakterisine rastlanmasının ardından bu geri çağırma kararını aldı.

Listeria kontaminasyonu şüphesiyle geri çağrılan ürünler arasında çok tahıllı, yaban mersinli ve çikolata parçacıklı waffle çeşitlerinin yanı sıra, mevsimsel olarak üretilen Breakfast Best Pumpkin Waffles da bulunuyor. Toplamda 600’den fazla dondurulmuş waffle çeşidi bu geri çağırmanın bir parçası.

img-5350.jpeg

Şu ana kadar bu waffle’larla ilgili herhangi bir hastalık vakası bildirilmemiş olsa da, TreeHouse Foods, tüketicilere dondurucularını kontrol etmelerini ve FDA’nın geri çağırma listesinde yer alan ürünleri imha etmelerini tavsiye ediyor. Bu çağrı, daha önce yapılan yumurta, sıfır şekerli limonata ve Lactaid ürünleri geri çağırmalarını takip ediyor.

Listeria, bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir bakteridir. Özellikle küçük çocuklar, yaşlılar ve hamile kadınlar için tehlike arz eder. Listeria enfeksiyonu, grip benzeri semptomlar, mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Ayrıca, gebelikte komplikasyonlara neden olabilir ve anneden bebeğe geçebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN