Hem tatlılarda hem tuzlularda kullanılıyor! Günde 4 tanesi ekmek bıraktırıyor! Vücudun doğal dopingi

Hem tatlılarda hem tuzlularda kullanılıyor! Günde 4 tanesi ekmek bıraktırıyor! Vücudun doğal dopingi

Hem tatlıların hem de tuzluların vazgeçilmez lezzeti oluyor günde 4 tanesi doping etkisi yaratıyor. Canan Karatay'ın bile sık sık önerdiği o lezzet ekmeği bile bıraktırıyor. İşte doğanın mucizevi lezzeti…

Doğada pek çok farklı bitki türü bulunurken bu lezzet hem tatlılarda hem tuzlularda kullanılıyor. Cevizli baklava, cevizli salata daha birçok lezzet bulunurken cevizin etkisini duyanlar da inanamıyor. Canan Karatay'ın bile sık sık önerdiği bu lezzeti günde 4 tane tüketen etkisine inanamıyor. İşte doğanın mucizevi lezzeti…

CEVİZİN FAYDALARI NELERDİR?

Günde 4 tane tüketilen cevizin vücuda sağladığı etkileri duyunca inanamayacaksınız. İçerisinde bulunan besin değerleri sayesinde oldukça sağlıklı bir besin olarak hayatımızın içerisinde yer alan cevizin 5 faydası şu şekildedir:

İç Ceviz Kelebek (250gr) – Ceviz Bağı Organik İşletmesi

1. Beyin Sağlığına Olan Etkisi: Ceviz, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu sayede beyin fonksiyonlarının korunmasına ve gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca içerdiği antioksidanlar sayesinde beyin hücrelerini korur ve bilişsel fonksiyonları destekler.

2. Kalp Sağlığını Korur: Ceviz, içerdiği doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını olumlu yönde etkiler. Kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp-damar hastalıklarının riskini azaltır. Aynı zamanda kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Ceviz Yağı (Soğuk Press Geleneksel) 30 cc Direkt organik

3. Antioksidan Deposu: Ceviz, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyan antioksidanlar bakımından zengindir. Bu sayede kanser riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

4. Sindirim Sistemi Sağlığına Katkısı: Lif bakımından zengin olan ceviz, sindirim sistemi sağlığını destekler. Sindirim sürecini düzenler ve kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.

5. Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur: Ceviz, içerdiği protein ve lif sayesinde tokluk hissi sağlar. Bu da kilo kontrolüne yardımcı olur ve aşırı yeme isteğini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN