Hava durumu raporu: Eyyam-ı Bahur beklentisi boşa çıktı, kar kapıda!

Hava durumu raporu: Eyyam-ı Bahur beklentisi boşa çıktı, kar kapıda!

Sıcaklıkların düşmesiyle, Eyyam-ı Bahur beklentileri hakkında yeni açıklama geldi. Uzman isim beklentinin boşa çıktığını söyleyerek müjdeyi verdi. Hava durumu raporuna göre, önümüzdeki günler daha serin geçecek. İşte hava durumu raporu...

BURAK ÖZTOPRAK

Ülkemizde yaşanan sıcaklıklar hakkında sık sık yeni tahminler paylaşılıyor. Eyyam-ı Bahur iddiaları yalanlanırken, yağış uyarıları ve bölge bölge hava durumu tahminleri paylaşıldı. İşte bugünün hava durumu...

KAR UYARISI GELDİ

Meteoroloji'nin 29 Temmuz tarihli hava durumu raporu, Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceğini gösteriyor. Ancak beklenen Eyyam-ı Bahur sıcakları gerçekleşmeyecek. Aksine, Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kış aylarında İstanbul'a kar yağabileceği uyarısında bulundu.

vnnnbmm-ngjt.jpg

BUGÜNÜN HAVA DURUMU:

Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Ardahan ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise güneşli bir gün bizi bekliyor. Rüzgar, Marmara'nın güneybatısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli esecek (40-60 km/saat).

yuksek-sicaklik-1625933.jpg

EYYAM-I BAHUR İDDİALARI YALANLANDI:

Prof. Dr. Orhan Şen, 31 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde etkili olacağı söylenen Eyyam-ı Bahur sıcaklarının gerçekleşmeyeceğini açıkladı. Havanın hafızası olmadığını ve bu tür tahminlerin uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığını vurguladı. Haziran ve Temmuz aylarındaki sıcak hava dalgalarının geride kaldığını, önümüzdeki günlerde daha serin ve mevsim normallerinde seyreden hava koşulları beklendiğini belirtti.

xk6jrnym9j9ahqtcpz8tpy9sqq3s4xfrb4ydsywg.jpeg

İSTANBUL'DA SALI GÜNÜ YAĞIŞ UYARISI:

Prof. Dr. Şen, İstanbul'da Salı günü yağış beklendiğini ve sıcaklıkların 38 derecelerden 30 derecelere düşeceğini ifade etti. Doğu Karadeniz'de ise kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

EL NİNO ETKİSİYLE İSTANBUL'A KAR MÜMKÜN:

Prof. Dr. Şen, bu kış El Nino etkisinin görüleceğini ve İstanbul'a kar yağma ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Sonbaharda yağışların başlayacağını ve daha serin bir hava yaşanacağını söyledi. Önümüzdeki 20 gün içinde sıcak hava dalgası beklenmediğini ve halkın bu konuda telaşlanmaması gerektiğini vurguladı.

uydu-radarsiz-20240729t0545000000.jpg

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU:

  • Marmara: Az bulutlu ve açık, güneybatıda kuvvetli rüzgar.
  • Ege: Az bulutlu ve açık, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar.
  • Akdeniz: Az bulutlu ve açık.
  • İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, doğuda kuvvetli rüzgar.
  • Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık.
  • Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Rize, Trabzon ve Artvin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, akşam saatlerinde Rize ve Artvin'de yerel kuvvetli yağış.
  • Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğu kesimleri parçalı bulutlu, Ardahan ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, batıda kuvvetli rüzgar.
  • Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.

ÖNEMLİ UYARI:

Meteoroloji, Rize ve Artvin'in kuzeyinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN