Hatay Valiliği'nden depremzedelere tartışmalı talimat: Konteynerleri boşaltın, eşyalarınızı bırakın

Hatay Valiliği'nden depremzedelere tartışmalı talimat: Konteynerleri boşaltın, eşyalarınızı bırakın

Hatay'da 6 Şubat depreminden sonra konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler, TOKİ konutlarına hak kazanmaya başladı. Hatay Valiliği depremzedelere, kaldıkları konteynerleri iki gün içinde, pek çok temel eşyayı da bırakarak terk ektmeleri gerektiğini bildirdi. Depremzedeler hem sürenin yetersiz olması hem de eşyalarını bırakmak zorunda bırakılmaları sebebiyle tepkili.

Hatay’da 6 Şubat depreminden sonra konteyner kentlerde kalan depremzedeler, yeni tamamlanan TOKİ konutlarına yerleştirilmeye başlandı. Ancak bu süreçte, geçici konteynerlerde yaşayan vatandaşları zor durumda bırakan bazı uygulamalar tepkilere yol açtı.

Konteynerlerin kısa sürede boşaltılması yönünde baskıcı adımların atılması, halk arasında endişe yarattı.

Sol'da yer alan habere göre Hatay Valiliği'nin talimatıyla güvenlik birimleri, konteynerleri hızla boşaltmaları için vatandaşlara baskı uyguluyor.

İki gün içinde konteynerlerini terk etmeyen depremzedelere eşyalarının dışarı atılacağı söylenirken, aylardır konteynerlerde zor koşullar altında yaşayan depremzedeler, kendilerine tanınan iki haftalık sürenin yeterli olmadığını belirtiyor.

'BİZE MAKUL BİR SÜRE VERİLMEDİ'

Depremzedeler, taşınma sürecinin aceleye getirildiğini ve kendilerine yeterli zaman tanınmadığını ifade ediyor:

"Bize makul bir süre verilmedi, eve bir çırpıda taşınamayız. Aylardır konteynerlerde zor koşullarda yaşıyoruz. Kendimizi, eşyalarımızı hazırlamamız ve evlerin eksikliklerini gidermemiz lazım. Yetkililerden bu konuda bize karşı daha anlayışlı davranmasını bekliyoruz."

'YENİ GELECEK OLANLARA KONTEYNERLERİN İÇİ BOŞ MU VERELİM?'

Ayrıca TOKİ’den ev çıkan depremzedelerin, konteynerlerdeki birçok eşyayı geride bırakmaları istendiği belirtildi. İSO konteyner kentteki bir depremzede AFAD yetkilisinin birçok temel ihtiyaç malzemesinin taşınmasına izin vermediğini belirtti. Yetkililerin “taşınmaz malzemeler bunlar” diyerek konteynerde bırakılması talimatı verdikleri ürünler arasında ısıtıcılar da yer alıyor.

AFAD yetkililerinin “Yeni gelecek olanlara konteynerlerin içi boş mu verelim?”sözleri depremzedelerin dikkatini çekerken taşınacakları evlerde kullanacak eşyaları olmayan depremzedeler ise taşınmak için yeterli zamanlarının ve taşıyacak eşyalarının olmadığını vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN