Hangi statüden emekli olacağınızı biliyor musunuz? Son 2520 gününüzü yazın sonucu görün: Özgür Erdursun anlattı

Hangi statüden emekli olacağınızı biliyor musunuz? Son 2520 gününüzü yazın sonucu görün: Özgür Erdursun anlattı

Hangi statüden emekli olacağınızı biliyor musunuz? Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun tane tane anlattı! Son 2520 gününüzü yazın, sonucu görün...

TUNACAN ATALAY

Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emeklilikle ilgili kritik bir noktaya dikkat çekti: "Hangi statüden emekli olacaksınız?" Sadece 2520 günlük prim ödemelerinize bakarak hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olacağınızı belirleyebilirsiniz! Erdursun, sosyal medya hesabından paylaştığı tabloyla, emeklilik müracaatında hangi statüye başvurmanız gerektiğini vurguladı.

EMEKLİLİK STATÜNÜZÜ NASIL BELİRLEYEBİLİRSİNİZ?

emeklilik.png

Erdursun'un paylaşımına göre, emeklilik statüsünün belirlenmesinde son 2520 günlük prim gün sayısı büyük önem taşıyor. 2520 gün, yaklaşık olarak son 7 yıllık çalışma hayatınızı kapsıyor ve bu süre içinde hangi sigorta kolunda daha fazla prim ödediyseniz, emeklilik şartlarınız o statüye göre belirleniyor.

Örneğin, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı veya Banka Sandığı statülerinde çalışmış olabilirsiniz. Son 2520 günde hangi statüde daha fazla prim ödediyseniz, emeklilik başvurunuzu o statüye göre yapmanız gerekecek.

NEDEN SON 2520 GÜN ÖNEMLİ?

1999 öncesi sigortalılara güzel haber! SGK uzmanı Özgür Erdursun kademeli emeklilik için tarih verdi

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, son 2520 gün (7 yıl) hangi sigorta kolunda geçmişse, emeklilik şartları o sigorta koluna göre belirlenir. Bu nedenle, özellikle çalışanlar prim gün sayısını dikkatlice takip etmeli ve buna göre emeklilik planlamasını yapmalıdır.

EMEKLİLİK PLANLAMANIZI YAPIN!

Eğer siz de emeklilik başvurusu yapmayı planlıyorsanız, Özgür Erdursun’un önerisiyle bir kağıt alıp son 7 yıldaki prim günlerinizi statü bazında not edin. Bu tablo sayesinde, hangi statüde emekli olacağınızı netleştirebilir ve doğru bir emeklilik planı yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN