Ham olarak alıyor adeta baştan yaratıyor! Bu hobiyle hem hastalıktan kurtuldu hem iş sahibi oldu: 58 yaşında yeniden doğdu

Ham olarak alıyor adeta baştan yaratıyor! Bu hobiyle hem hastalıktan kurtuldu hem iş sahibi oldu: 58 yaşında yeniden doğdu

Manisa’da yaşayan 70 yaşındaki Fevziye Katırcı hobi olarak başladığı bu iş sayesinde hem sağlığına kavuştu hem de iş sahibi oldu. 12 yıldır yaptığı el emeği ürünlerle dikkat çeken Katırcı, adeta yeniden doğdu…

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, 12 yıldır su kabağı tasarımcısı olarak çalışan Fevziye Katırcı, hobisi sayesinde sağlığında önemli bir dönüşüm yaşadı. 70 yaşındaki Katırcı, ham su kabaklarını estetik süs eşyalarına dönüştürerek hem sağlık hem de maddi kazanç elde ediyor.

BU İŞ SAYESİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Fevziye Katırcı, "Ben bu işi 12 yıldır yapıyorum ama profesyonel olarak 7 yıldır yapıyorum. Bu iş bana sağlık yönünden çok şey kazandırdı. Nasıl anlatayım; önceden 36 tane hap içiyordum, bu haplar beni kötü hale getirmişti. Artık masalarda uyumaya başlamıştım. Evde başımı kaldıramıyordum. Bu iş beni çok rahatlattı. O haplardan kurtuldum. Bana manevi çok büyük faydaları oldu. Allah'ım herkese böyle güzel şeyler nasip etsin. Ben çok memnunum.” şeklinde duygularını ifade etti.

manisadaki-su-kabagi-tasarimcisi-1.jpg

ZORLU AMA KEYİFLİ BİR SÜREÇ

Su kabağı tasarımcılığının büyük emek gerektirdiğini belirten Katırcı, sürecin detaylarını anlattı: “Bu kabaklar bana ham vaziyette geliyor. Kuruduktan sonra ıslatıyoruz. Önce kazıyarak dış zeminini temizliyoruz. Eğer lamba yapacaksak altını 3,5-7 cm ebadında açıyoruz. Değişik aparatlar var, bu aparatlarla içini temizliyoruz. Değişik işlemlerden geçirdikten sonra desenlerle süsleyerek makinemizle değişik şekiller veriyoruz. Büyük emek isteyen bir iş. Ben filografi de çalıştım. Çivi çakarak telle örüyoruz. Telle çivinin aşkı diyoruz bu çalışmaya."

manisadaki-su-kabagi-tasarimcisi-2.jpg

Fevziye Katırcı'nın su kabağı tasarımcılığı, sadece bir hobi değil, aynı zamanda ekonomik bir fırsat sunuyor. Tasarımları, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekerek, Manisa'nın zanaat kültürüne katkıda bulunuyor. Katırcı, bu süreçte kazandığı manevi ve maddi değerlerin yanı sıra, yaşadığı dönüşümle de ilham veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN