Hakan Fidan'dan Blinken'e 'soğuk' karşılama: Orta Doğu'da kalıcı barışı görüştük

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hakan Fidan ile 2 buçuk saatlik görüşmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Blinken insani yardım için çalıştıklarını vurgularken önümüzdeki günlerde yardımların ulaşacağını belirtti. Öte yandan Blinken, Fidan ile Orta Doğu'da kalıcı barışa ilişkin de konuştuklarını açıkladı. Fidan'ın görüşme öncesinde basına poz verirken Blinken ile aradaki mesafeyi koruduğu dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ankara'da bir araya geldi. İki bakan görüşme öncesinde gazetecilere poz verdi. Blinken, elini sıktığı mevkidaşı Fidan'a sarılmak istedi ancak Dışişleri Bakanı mesafeyi korudu.

Fidan ve Blinken'ın görüşmesi yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Blinken, Ankara'dan ayrılırken havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin derin endişelerini bildiklerini vurgulayan Antony Blinken, basın toplantısında insani yardımlar ve rehineler gibi başlıklar üzerinde durdu.

sf.jpg

Blinken, "Bakan Fidan ile uzun ve verimli bir görüşme yaptık. Gazze'deki krizi konuştuk. Ortadoğu'da kalıcı barışı görüştük, çatışmanın yayılmasını önlemeyi konuştuk" ifadelerini kullandı.

'WASHINGTON YÖNETİMİ ELİNDEN GELENİ YAPIYOR'

"İnsani yardımların Gazze'ye ulaştırılması için gerekli adımların atıldığını önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Tüm bu konularda ilerleme sağladığımızı düşünüyorum" diyen ABD'li bakan, çatışmanın bölgeye yayılmaması için Washington yönetiminin elinden geleni yaptığını, savaşın yayılmamasının da bir başarı olduğunu kaydetti.

Ateşkesin sorulması üzerine Antony Blinken bir tarih vermedi, rehineler ve insani yardımlar konusuna odaklandıklarını vurguladı. Yaptığı bölge ziyaretinin başarılı olup olmadığına ilişkin soruya Blinken, "Tüm başlıklarda çalışmalar devam ediyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN