Gürsel Tekin'den ekonomik güven endeksi tepkisi: İktidar, ülkeyi ekonomik çıkmaza sürüklemekten başka bir şey yapmıyor

Gürsel Tekin'den ekonomik güven endeksi tepkisi: İktidar, ülkeyi ekonomik çıkmaza sürüklemekten başka bir şey yapmıyor

CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bugün açıklanan temmuz ayı ekonomik güven endeksi verilerini değerlendirerek iktidara sert eleştiriler yöneltti. Ekonomik güven endeksindeki düşüşün iktidarın yanlış politikalarının sonucu olduğunu belirten Tekin, "Bu iktidar, halkı yoksullaştırmaktan ve ülkeyi ekonomik çıkmaza sürüklemekten başka bir şey yapmıyor." dedi.

CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bugün açıklanan temmuz ayı ekonomik güven verilerini değerlendirdi.

'HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARININ SONUCU'

Ekonomik güven endeksi, Haziran ayında 95,8 iken Temmuz ayında yüzde 1,5 oranında azalarak 94,4 değerine geriledi. Ekonomide yaşanan bu düşüş, tüm kesimlerde güvensizlik ve belirsizliğin arttığını gösteriyor. CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Her ay açıklanan verilerle vatandaşın cebinin daha da boşaldığını görüyoruz. Ekonomik güven endeksindeki bu düşüş, hükümetin yanlış politikalarının sonucudur." dedi.

TÜKETİCİ GÜVENİ DİPTE

Tüketici güven endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,1 oranında azalarak 75,9'a düştü. Halkın geleceğe dair umutlarının tükendiğini belirten Tekin, artan hayat pahalılığı ve düşen alım gücü karşısında tüketicilerin çaresizliğe itildiğini vurguladı.

'BÖYLE DEVAM EDERSE ÜRETİCİLER AYAKTA KALAMAZ'

Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi ise yüzde 1,8 oranında azalarak 98,7'ye geriledi. Bu düşüş, üreticilerin belirsizlik ve maliyet artışları karşısında zor durumda olduğunu gösteriyor. Tekin, "Üretim sektörü, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle darboğaza girmiş durumda. Böyle devam ederse, üreticiler artan maliyetler ve azalan destekler yüzünden ayakta kalamaz." dedi.

'ESNAF, YETERSİZ DESTEK POLİTİKALARIYLA ZOR DURUMA DÜŞÜYOR'

Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 oranında azalarak 114,1'e geriledi. Bu veri, sektördeki düşüşün hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve işletmelerin zor günler geçirdiğini ortaya koyuyor. Tekin, artan kiralar ve vergi yükü altında ezilen esnafın hükümetin yetersiz destek politikaları nedeniyle daha da zor duruma düştüğünü belirtti.

'PERAKENDECİ DE TÜKETİCİ DE MAĞDUR'

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,5 oranında azalarak 107,1'e geriledi. Bu durum, perakende sektöründe yaşanan daralmanın ve vatandaşın alım gücünün düştüğünün bir kanıtı. Tekin, "Perakendeciler, vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle satış yapamaz hale geldi. Hükümetin izlediği ekonomik politikalar, perakendeciyi de tüketiciyi de mağdur ediyor." dedi.

'İNŞAAT SEKTÖRÜ KRİZE SÜRÜKLENİYOR'

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,9 oranında azalarak 87,1'e düştü. Bu düşüş, inşaat sektöründe yaşanan kriz ve belirsizliklerin bir yansıması olarak görüldü. Tekin, inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olmasına rağmen hükümetin yanlış politikaları yüzünden krize sürüklendiğini ve bu düşüşün işsizliği artırarak ekonomiyi daha da zora sokacağını belirtti.

'İKTİDAR, ÜLKEYİ EKONOMİK ÇIKMACA SÜRÜKLEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR'

Tekin, "Bu iktidar, halkı yoksullaştırmaktan ve ülkeyi ekonomik çıkmaza sürüklemekten başka bir şey yapmıyor. Vatandaşın cebine, üreticinin emeğine, esnafın dükkanına, işçinin alın terine sahip çıkacak bir yönetim anlayışına ihtiyaç var." diyerek hükümete sert eleştirilerde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN