Göz göre göre bir facia daha

Göz göre göre bir facia daha

İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak can vermesinin ardından bir elektrik faciası da Malatya’da yaşandı. Akçadağ ilçesinde 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş betonu sularken açıkta bırakılmış elektrik kabloları nedeniyle akıma kapılarak yaşamını yitirdi. KARAR’a konuşan muhtar İlhan İnce, 2 ay önce elektrik şirketine kabloların kaldırılması için dilekçe verdiğini öne sürdü.

MERVE ŞİŞMAN

Malatya’nın Aliçeri Mahallesi’nde cuma günü gece saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda, 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş, Maskarlar mevkiinde dedesi O.M.’nin inşa edilen evinin beton kısımlarını sularken dengesini kaybederek yan taraftaki elektrik kablolarına temas etti. Bir anda elektrik akımına kapılan talihsiz genç, ailesinin kaldırıldığı Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak can verdi.

foto1.jpg

Olaya ilişkin KARAR’a konuşan mahalle muhtarı İlhan İnce, 2 ay önce elektrik şirketine kabloların kaldırılması için dilekçe verdiğini öne sürdü. “Göz göre göre felaket geldi” diyen muhtar “İlgili kurumun bize verdiği yanıt ise ‘bölgede ruhsatlı ev yok, biz bu kabloları ve direkleri değiştiremeyiz’ şeklinde oldu” dedi. İnce, uzun zamandır mahallede elektrik sorunu olduğunu, kabloları kendi imkanlarıyla düzelttiklerini dile getirerek, “Canımızdan can gidince mi yetkililer harekete geçecek? Düşen direkleri armut ağacına tutturuyoruz. Kablosu dışarı çıkanları kendi çabamızla onarmaya çalışıyoruz. Yanan trafolardan bahsetmiyorum bile” diye tepki gösterdi.

Aliçeri Mahallesi’nde sık sık elektrik sorunu yaşandığı ileri sürülürken muhtar İnce, elektrik kablolarına ilişkin sorunu belediye ile de konuşacağını belirterek daha önce Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş’nin kendisine, “Evlerinizin tapusu yok. İhaleye veremeyiz bu şartlarda. Evlerinizin ruhsatı, projesi olacak ki kablolarınıza ve direklerinizi değiştirelim” diye cevap verdiğini, kendisinin de “Altı üstü elektrik kablosu düzeltilecek” dediğini anlattı.

foto2.jpg

Olayla ilgili kamuoyuna açıklama yapan elektrik şirketi ise “Elektrik şebekesi altında izinsiz inşası devam eden yapıyı inşa eden kişi tarafından şirketimize haberde iddia edildiği gibi ‘aylar öncesinden’ bir başvuru yapılması söz konusu değildir” savunmasını yaptı.

Açıklamada, “Bölgede ekiplerimizin yaptığı ilk incelemelere göre, olayın Mazkarlar mezrasında bulunan enerji hattının altına yetkili ve ilgili kurumlardan izinleri tamamlanmadan yapılan inşaatta meydana geldiği, merhum vatandaşımızın inşaatın çatısında beton sulaması yaptığı esnada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği tespit edilmiştir. İzin süreçleri tamamlanmadan başlayan ve elektrik şebekesi altında izinsiz inşası devam eden yapıyı inşa eden kişi tarafından şirketimize haberde iddia edildiği gibi ‘aylar öncesinden’ bir başvuru yapılması söz konusu değildir. Konuyla ilgili tarafımıza yapılan ilk ve tek başvuru, temmuz ayında iletilmiş olup, talep edilen elektrik hattı yer değişikliğinin ivedilikle ağustos ayı içerisinde yapılacağına dair şirketimize ait cevap, başvuru sahibiyle paylaşılmıştır. Bu kazanın açıklığa kavuşması için soruşturma sürecinde yetkili mercilerle tam bir iş birliği içerisinde çalışmaya ve yasal süreçlerin suhuletle tamamlanması için ilgili kamu kurumlarına tüm desteklerimizi sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN