Gören Kudüs sanıyor ama burası Türkiye'de! O ile giden görmeden dönmesin, herkesi hayran bırakıyor

Gören Kudüs sanıyor ama burası Türkiye'de! O ile giden görmeden dönmesin, herkesi hayran bırakıyor

Dört bir yanı cennet harikalarıyla dolup taşan Türkiye’nin bu iline giden bu eşsiz mimariyi görmeden dönmesin. Herkesin Kudüs sandığı bu yer aslında Türkiye’de bulunuyor. İşte Türkiye’nin Kudüs’ü olarak tanımlanan o camimiz…

Doğa harikası güzellikleriyle dikkat çeken Balıkesir’de görülmeye değer eserler de mevcut. Bunlardan biri de görenlerin Kudüs sandığı Mescidi Aksa Cami’dir.

Balıkesir’e gidince mutlaka görülmesi gereken ve herkesin Kudüs sandığı bu yere siz de hayran kalacaksınız.

balikesir-mescid-i-aksa-camii-1.jpg

MESCİD-İ AKSA MİMARİSİ ÖRNEK ALINARAK YAPILDI

Balıkesir Karesi Kudüs Cami olarak adlandırılan caminin yapımında Mescid-i Aksa mimarisi örnek alınmıştır. Caminin Balıkesir’de yer aldığını duyan herkes şaşkınlık yaşasa da giden güzelliği karşısında adeta büyüleniyor. Balıkesir’e yolu düşenlerin ise bu camiyi muhakkak görmesi gerekiyor.

balikesir-mescid-i-aksa-camii-2.jpg

2018 yılında yapımına başlanan cami 2019 yılı Kurban Bayramı’nda ise ibadete açılmıştır. Özellikle Kurban Bayramları döneminde çok yoğun olan caminin konumu ise şöyledir:

Kuva-i̇ Milliye, 258. Sk. No:43, 10030 Karesi/Balıkesir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN