Geceki depremin ardından uzmanlar o ilimizi uyardı: Faylar yüklendi, kent ciddi tehlike altında! Son hazırlığınızı yapın

Geceki depremin ardından uzmanlar o ilimizi uyardı: Faylar yüklendi, kent ciddi tehlike altında! Son hazırlığınızı yapın

Gece saatlerinde vatandaşlarını uykusundan uyandıracak bir deprem meydana geldi. Geceki depremin ardından uzmanlar o ilimizi uyardı! 4,2 büyüklüğündeki deprem öncü mü? Faylar yüklendi, kent ciddi tehlike altında! Son hazırlığınızı yapın...

Malatya'yı gece yarısı uykusundan uyandıran 4,2 büyüklüğündeki deprem, akıllara bölgedeki fay hatlarını ve olası büyük bir deprem riskini getirdi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, son depremin ardından yaptığı çarpıcı açıklamada, "Malatya Ovası'nı çevreleyen fay hatları, Maraş depremleriyle yüklendi. Kent ciddi bir deprem tehdidi altında" uyarısında bulundu.

MALATYA NEDEN TEHLİKE ALTINDA?

  • Malatya Ovası, Doğu Anadolu Fay Sistemi'ne ait aktif faylarla çevrili.
  • 6 Şubat'taki yıkıcı depremler, bölgedeki fay hatlarında yeni stres birikimine neden oldu.

Uzman Tahmini: Prof. Dr. Bektaş, deprem tahmininde %60 doğruluk payı olduğunu belirterek, Malatya'nın büyük bir deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

DEPREM ANINDA NE YAPMALI?

Deprem anında güvende kalmak için AFAD'ın önerilerini uygulayın. Sarsıntı geçene kadar sağlam bir eşyanın yanında hayat üçgeni oluşturarak çök-kapan-tutun hareketini yapın.

Deprem riskine karşı hazırlıklı olmalı. Evlerdeki eşyaların sabitlenmesi, deprem çantası hazırlanması ve toplanma alanlarının bilinmesi hayati önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN