Fındık satışında kredi kartı dönemi başlıyor! TMO duyurdu: Bu yöntem ilk kez uygulanacak

Fındık satışında kredi kartı dönemi başlıyor! TMO duyurdu: Bu yöntem ilk kez uygulanacak

Fındık satışında yeni bir dönem başlıyor! Artık kredi kartı uygulaması hayatımıza giriyor! Toprak Mahsulleri Ofisi duyurdu! Bu yöntem ilk kez uygulanacak...

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), sanayici ve ihracatçılara ticari kredi kartıyla kabuklu fındık satın alma imkanı sunduğunu açıkladı. 3 Haziran itibarıyla satışa sunulan fındık miktarının yaklaşık 38 bin ton olduğu belirtildi.

2023 VE 2022 MAHSUL FİYATLARI

Fındık ihracatı 9 ayda 1,7 milyar dolar kazandırdı

TMO'nun yaptığı açıklamaya göre, 2023 mahsulü kabuklu fındığın kilogram fiyatı 130 lira, 2022 mahsulü kabuklu fındığın kilogram fiyatı ise 126 lira olarak belirlendi. Banka kredi maliyetlerinden etkilenmemeleri için sanayici ve ihracatçılara ticari kredi kartıyla alım yapma imkanı tanındı.

Fındık altın kadar değerlenecek! Uzman isim ciddi talep var diyerek duyurdu, fiyatı o rakama kadar çıkacak

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üreticimizin elinde fındık stoku kalmadığı, piyasalara arzın yavaşladığı gözlenince, ihracatımızın kesintiye uğramaması ve stoklarımızda bulunan ürünün değerlendirilmesi amacıyla haziran ayı için stoklardaki kabuklu fındığı satışa açtık. Satışa çıkarılan 38 bin ton kabuklu fındığa ciddi talep geliyor. Kabuklu fındık satışlarımızda daha önce denenmemiş kredi kartıyla satış şeklini kullanarak sanayicimiz ile ihracatçımızı rahatlatmak istedik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN